Hlavní obsah

Světová liga volejbalistů bude v Budějovicích, Liberci a Opavě

Praha

Čeští volejbalisté odehrají domácí zápasy Světové ligy v Českých Budějovicích, Liberci a Opavě. Na jihu Čech nastoupí 19. a 20. června proti Francii, o týden později se dvakrát představí v Liberci proti Korejcům a na počátku července zakončí základní skupinu D opavským dvojutkáním s Japonskem.

Foto: David Taneček, ČTK

Volejbal. Ilustrační foto.

Článek

V Českých Budějovicích ani v Liberci se přitom nebude hrát ve volejbalových halách, v nichž působí přední extraligové celky Jihostroj a Dukla, ale na zimních stadionech. Volejbalový svaz o tom informoval v tiskové zprávě.

Svěřenci trenéra Zdeňka Šmejkala zahájí své vystoupení v druhé výkonnostní úrovni Světové ligy o posledním květnovém víkendu v Japonsku, pak nastoupí v Koreji a ve Francii. Celou odvetnou polovinu skupiny odehrají doma.

Francie byla na loňském mistrovství světa čtvrtá, ve světovém žebříčku jí patří 12. místo. Také oba asijští soupeři jsou v pořadí mezinárodní federace FIVB výš než 26. česká reprezentace - Korea je šestnáctá, Japonsko jednadvacáté.

Závěrečný turnaj pro čtyři nejlepší týmy druhé úrovně Světové ligy, tedy ze skupin C, D a E, se uskuteční 10. a 11. července v Bulharsku.

Reklama