Hlavní obsah

Utkání hvězd se zúčastní basketbalisté ze všech dvanáct ligových klubů

Praha

Všech 12 klubů bude mít svého zástupce v Utkání hvězd Národní basketbalové ligy, které 16. března od 18:30 hostí pražská hala Královka. Vítězem hlasování fanoušků se stal pardubický rozehrávač Levell Sanders, který získal nejvíce z celkového počtu 25 tisíc hlasů.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Nymburský basketbalista Jiří Welsch (uprostřed) během zápasu s moskevským CSKA.

Článek

Do sestav Mazáků a Mladých pušek se dostalo hned šest hráčů mistrovského Nymburku. Fanoušci zvolili i sedmého Chestera Simmonse, ten ale kvůli zranění nemůže nastoupit. V základní sestavě Mazáků ho tak nahradí děčínský Luboš Stria, který tak doplní kvarteto Sanders, Jiří Welsch, Petr Benda a Jakub Houška. Ten se do první pětky dostal na poslední chvíli, když jen o čtyři hlasy porazil prostějovského Radka Nečase.

Mladé pušky potáhne děčínský rozehrávač Tomáš Vyoral společně s nymburskými Tomášem Pomikálkem a Matějem Svobodou a pivoty Jiřím Jelínkem a Ondřejem Kohoutem. Jako trenér je povede Pavel Budínský z druhého Děčína. Koučem Mazáků je nymburský Kestutis Kemzura.

Pro samotné hráče je pak připravená zajímavá motivace. Vítězný tým si mezi sebe rozdělí finanční bonus a nejužitečnější hráč celého utkání bude mít možnost měsíc jezdit zapůjčeným vozem.

K vidění budou i populární dovednostní soutěže. Ve dvou z nich, při střelbě za tři body a v soutěži, která bude porovnávat šikovnost smíšených týmů, se představí i hráčky Ženské basketbalové ligy.

Sestavy pro Utkání hvězd NBL:
Mazáci: Levell Sanders (Pardubice), Jiří Welsch (Nymburk), Luboš Stria, Jakub Houška (oba Děčín), Petr Benda - Darius Washington (oba Nymburk), Ladislav Sokolovský (Opava), Corey Muirhead (Ostrava), Štefan Ličartovský (Kolín), Pavel Slezák, Radek Nečas (oba Prostějov), Cory Abercrombie (Svitavy). Trenér: Kestutis Kemzura (Nymburk).
Mladé pušky: Tomáš Vyoral (Děčín), Tomáš Pomikálek, Matěj Svoboda (oba Nymburk), Jiří Jelínek (Děčín), Ondřej Kohout (Pardubice) - Ondřej Šiška (Brno), Vojtěch Hruban (Nymburk), Donald Lee Robinson, Lamb Autrey (oba J. Hradec), Dylan Talley (Prostějov), Mitja Nikolič (USK Praha), Clayton Scott Vette (Ústí nad Labem). Trenér: Pavel Budínský (Děčín).

Reklama