Hlavní obsah

Oklahoma - LA Clippers 108:120Souboj špičkových rozehrávačů v NBA vyhrál Paul z Clippers

Středeční duel dvou špičkových rozehrávačů v NBA mezi Chrisem Paulem a Russellem Westbrookem patřil hostujícímu Paulovi a jeho Los Angeles Clippers, kteří porazili Oklahomu City 120:108. Zápas mezi rivaly ze Západní konference poznamenala absence klíčových basketbalistů na obou stranách, bez dvojice Blake Griffin, Kevin Durant se pozornost upnula na oba rozehrávače.

Foto: Alonzo Adams, ČTK/AP

Basketbalista Los Angeles Clippers Chris Paul (3) zakončuje přes bránícího Russella Westbrooka z Oklahomy.

Článek

Úvodní sedmnáctibodovou ztrátu sice Thunder ještě před poločasem stáhli, ale vyrovnaný stav netrval dlouho. Clippers utkání kontrolovali hlavně díky patnácti trojkám, v třetí čtvrtině se domácím zase vzdálili a vedli dokonce o dvacet bodů. Blíž než na třináctibodový rozdíl se už Oklahoma nedostala.

Paul vévodil statistice Clippers s 33 body a devíti asistencemi. Westbrook k 24 bodům, devíti doskokům a sedmi asistencím přidal i negativní osobní rekord, deset ztracených míčů. "Je to prostě jenom člověk, takže se dnes trochu trápil a my se s tím nevyrovnali," řekl trenér poražených Scott Brooks. Prohra sesunula Oklahomu na nepostupové deváté místo.

Překvapení se zrodilo v Denveru, kde domácí, lepšící se po odvolání trenéra Briana Shawa, zdolali nejlepší tým Východu Atlantu 115:102. Hawks v prvních třech čtvrtinách vůbec nestačili a přiblížili se až v závěru, kdy domácí s vědomím dvaatřicetibodového náskoku značně polevili.

"Tohle nejsme my, takhle nehraje Atlanta. Čeká nás série zápasů venku, takže se musíme rychle probrat," řekl DaMarre Carroll. Hawks nezvítězili v Denveru od roku 2006.

Díky prohře Atlanty si nejlepší bilanci v lize udrželi hráči Golden State, kteří zdolali Detroit 105:98. Výhra proti trápícím se Pistons se ale nerodila lehce a musel vše zachraňovat dvěma trojkami v závěru Klay Thompson. Ten nakonec dal 27 bodů a byl nejlepším střelcem zápasu.

Warriors trápil hlavně Andrew Drummond, který k 22 bodům přidal 27 doskoků. Golden State 51. výhrou v sezoně vyrovnali loňský počet vítězství.

Výsledky NBA:
Boston - Memphis 95:92
Charlotte - Sacramento 106:113
Denver - Atlanta 115:102
Golden State - Detroit 105:98
Miami - Brooklyn 104:98
Milwaukee - Orlando 97:91
Oklahoma City - LA Clippers 108:120
Philadelphia - Chicago 95:104 po prodl.
Phoenix - Minnesota 106:97
Portland - Houston 105:100

Reklama

Související témata: