Hlavní obsah

Oklahoma City - Minnesota 113:99Westbrook v NBA zaznamenal šesté triple double v osmém utkání

New York

Basketbalista Russel Westbrook pokračuje v NBA ve svých hvězdných výkonech a udržuje svému týmu Oklahoma City naději na play off. V pátek svým šestým triple double v posledních osmi utkáních zařídil výhru 113:99 nad Minnesotou.

Článek

Slabý tým Minnesoty se držel na kontakt až do poloviny čtvrté čtvrtiny, kdy Westbrook zavelel trojkou k náporu a domácí soupeře zlomili. Hvězdný hráč si nakonec zapsal 29 bodů, z nichž patnáct dal v poslední čtvrtině, dvanáct asistencí a deset doskoků, přesto po utkání nebyl úplně spokojený.

„Dneska jsem ztratil osm míčů, to nesmí pokračovat. Je to frustrující, když zbytečně ztrácím míč při jasných přihrávkách, ale vyhráli jsme, takže je to zatím v pohodě. Podívám se na video a zlepším to," řekl jeden z kandidátů na cenu pro nejužitečnějšího hráče ligy.

Wolves se opírali hlavně o Gorguiho Dienga, který zaznamenal 21 bodů a 14 doskoků. Hostům od poloviny třetí čtvrtiny chyběl rozehrávač Ricky Rubio, jenž si poranil kotník.

Dallas si spravil chuť po nedávné těžké porážce od Clevelandu, když podobným způsobem zničili Los Angeles Clippers. Hosté se drželi v zápase až do úvodu třetí čtvrtiny, pak odpadli a v poslední dvanáctiminutovce utrpěli debakl 99:129.

Po delší době předvedl povedený zápas Chandler Parsons, jenž dal 22 bodů včetně pěti trojek. Celkem nastříleli Mavericks 16 trojkových pokusů, což jim výrazně pomohlo se odpoutat v důležitých chvílích. DeAndre Jordan vedl hosty s 16 body a 18 doskoky, ale nedařilo se Chrisi Paulovi, který zůstal na 11 bodech a sedmi asistencích.

„Chtěl jsem vidět, jak hráči zareagují na moje slova," řekl pivot Tyson Chandler, který se do svého týmu opřel po minulém utkání. „Všichni na tréninku byli skvělí a přenesli jsme to i do zápasu," dodal Chandler.

Golden State jako nejlepší tým ligy nechal v Denveru odpočívat čtyři své hráče včetně Stephena Curryho a Klaye Thompsona a prohrál 103:114. Nuggets dovedl k výhře Kenneth Faried s 24 body a 17 doskoky, Warriors táhl Justin Holiday s 23 body.

Nejlepší tým Východu Atlanta zvládla ve Phoenixu koncovku a zvítězila 96:87. Poslední čtvrtinu ovládli Hawks 31:14 a díky solidní obraně a střelbě trojek si připisali další výhru. Vítěze střelecky podpořil s 23 body Paul Millsap. Suns v boji o play off zaznamenali další nepříjemnou ztrátu.

NBA:
Boston - Orlando 95:88, Charlotte - Chicago 101:91, Dallas - LA Clippers 129:99, Denver - Golden State 114:103, Oklahoma City - Minnesota 113:99, Philadelphia - Sacramento 114:107, Phoenix - Atlanta 87:96, Portland - Detroit 118:99, Toronto - Miami 102:92.

Reklama

Související témata: