Hlavní obsah

Washington - Sacramento 113:97Washington předvedl v NBA proti Sacramentu velkolepý obrat

New York

Ani náskok 21 bodů nestačil basketbalistům Sacramenta v sobotním programu NBA k výhře ve Washingtonu. Domácí Wizards vyhráli druhou půli o 34 bodů a nakonec zvítězili bezpečným rozdílem 113:97. John Wall si 31 body vyrovnal maximum v ročníku a přidal ještě 12 asistencí.

Článek

K rapidnímu zlepšení washingtonské hry dopomohl zřejmě i důrazný poločasový proslov trenéra Randyho Wittmana. "Cítím se trochu provinile. Zítra budu muset do kostela, jak jsem v poločase nadával, ale je to důležitá výhra," řekl kouč.

Wallův bývalý spoluhráč z univerzity DaMarcus Cousins držel hosty ve hře 30 body, než se šest minut před koncem vyfauloval a pak už jen sledoval, jak jeho tým neodvratně míří k porážce. "Jsem zklamaný, protože až se v létě sejdeme, tak bude on moct popichovat mě, že vyhráli a dal víc bodů. Ale musím Johna pochválit, hrál velmi dobře a v druhé půli prakticky sám otočil zápas," řekl Cousins.

Stephen Curry z Golden State oslavil 27. narozeniny vysokou výhrou 125:94 nad New Yorkem, sám nastřílel 25 bodů a přidal jedenáct asistencí. V druhé čtvrtině dal nejlepší tým ligy 47 bodů a v druhé půli se už téměř o nic nehrálo.

Warriors nastoupili k pátému zápasu v sedmi dnech, přesto nevypadali unaveně, protože v pátek jejich hlavní opory v Denveru nehrály. "Zahráli jsme dnes velmi dobře na obou koncích hřiště. Třicet čtyři asistencí a jenom devět ztrát, to se nedá prohrát," řekl Curry.

V boji o postup do play off zdolal Boston v koncovce Indianu 93:89 a přiblížil se k osmému Charlotte. Ke čtvrté výhře Celtics za sebou a šesté z posledních sedmi utkání nejvíce přispěl Tyler Zeller 18 body.

Memphis pokračoval v nepřesvědčivých výkonech, přesto nad trápícím se Milwaukee zvítězil 96:83. Courtney Lee se probral ze střeleckého trápení a dal 17 bodů, Marc Gasol přidal 12 bodů.

NBA:
Golden State - New York 125:94, Indiana - Boston 89:93, Memphis - Milwaukee 96:83, Philadelphia - Brooklyn 87:94, Utah - Detroit 88:85, Washington - Sacramento 113:97.

Reklama

Související témata: