Hlavní obsah

Roli favorita na titul musíme přijmout, říká liberecký volejbalista Janouch o play off

Liberec

Volejbalisté liberecké Dukly chtějí sérii stříbrných medailí, které získali v posledních letech v extralize, konečně vyměnit za mistrovský titul. Na finiš sezóny se poctivě připravovali už během základní části a formu i zkušenosti hodlají zúročit v pravý čas. „Sami jsme si stanovili jasný úkol, ale nijak se tím nestresujeme,“ říká nahrávač Jakub Janouch v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Josef Pešout, Sport.cz

Jakub Janouch.

Článek

Dukla Liberec vyhrála suverénně základní část volejbalové extraligy a je největším favoritem v play off. Berete takovou pozici?

Samozřejmě. Všichni nás pasují jako největšího aspiranta na titul, což se ale opakuje každý rok. Máme to v hlavě, že se od nás očekává první místo. Ale nějakým způsobem se tím nezabýváme. Hlavně chceme přejít ze čtvrtfinále do semifinále - a pak se uvidí.

Jak se vám zamlouvá play off?

Na úvod jsme měli výhodu domácího prostředí, což je dobrý vklad. Základem je vyhrávat zápasy v liberecké hale a k tomu přidat nějaká vítězství na palubovce soupeřů.

Do kádru liberecké Dukly přišli před sezónou noví hráči. Změnil se herní styl? A jaká je vaše úloha z postu prvního nahrávače?

Minulý rok jsme spoléhali hlavně na Honzu Hadravu, který v extralize patřil k nejužitečnějším hráčům. Po jeho odchodu do zahraničí se snažíme hru rozhazovat na více jednotlivců, což je těžší i pro obranu soupeře. Zatím se nám herní projev daří. Skvěle do týmu zapadl polský univerzál Patucha, a to po volejbalové i lidské stránce.

Cítíte na sobě tlak, že jste jedním z lídrů Dukly?

Velkou školou pro mě byly už sezóny ve Zlíně, kde jsem začínal a učil se od zkušených nahrávačů. Loni v Dukle Liberec jsem se střídal s Pavlem Řezníčkem a letos mám ještě větší zodpovědnost. Ale volejbal je týmovým sportem, proto záleží na souhře ve všech herních činnostech.

Reklama

Související témata: