Hlavní obsah

Česko - Bělorusko 31:26Házenkářky na úvod turnaje v Chebu přestřílely Bělorusko

České házenkářky vstoupily do 42. ročníku turnaje O štít města Chebu vítězstvím 31:26 nad Běloruskem. Svěřenkyním Jana Bašného střelecky vyšel hlavně první poločas, v němž daly dvacet branek. V druhém duelu v pátek změří Češky síly s Rakouskem.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Spokojené české reprezentantky, zleva Iveta Luzumová, Hana Martínková, Martina Crhová a Iveta Matoušková se radují z vítězství.

Článek

Reprezentantky porazily Bělorusky na chebském turnaji i vloni a ve stejném duchu začaly také dnes. Od úvodu získaly náskok a za celý zápas ani jednou neprohrávaly. Vedly už o sedm branek, pak Bělorusky snížily na 13:15, ale závěr prvního poločasu znovu patřil domácím.

Po přestávce už byla hra vyrovnanější. Soupeř se dokonce ve 42. minutě znovu dotáhl na rozdíl dvou gólů, ale v závěru Češky opět zabraly. "S výsledkem jsem spokojený, s hrou však nikoliv. Ve druhé části prvního poločasu jsme udělali několik chyb, k tomu neproměnili šance a vlastně dovolili Běloruskám se vrátit do zápasu. Pro další dvě utkání musíme zlepšit hlavně obranu," řekl v tiskové zprávě Bašný.

První zápas po devíti měsících odehrála za národní celek uzdravená opora Iveta Luzumová. "Moc jsem se na ten zápas těšila, ale první půli jsem si skoro nezahrála, protože Bělorusky hrály osobní obranu a neuměly jsme se s tím vyrovnat," řekla Luzumová. "Výhru jsme dnes utrpěly, protože to nebylo pohledné utkání. Já osobně mám do ideální formy hodně daleko, takže se budu muset výrazně zlepšit," dodala.

"Jsem spokojený s tím, že se po tři čtvrtě roce vrátila do sestavy Iveta Luzumová. Pomohlo to hlavně týmu, protože si s ní víc věřil, ale je jasné, že Iveta ještě není zpět ve své nejlepší formě," řekl Bašný.

Klání v Chebu je pro Češky poslední turnajovou přípravou před červnovým play off kvalifikace o postup na mistrovství světa proti Nizozemsku. Vedle Rakouska ještě v sobotu změří síly s Tureckem.

Přípravný turnaj házenkářek O štít města Chebu:
ČR - Bělorusko 31:26 (20:15),
20:00 Turecko - Rakousko.

Reklama