Hlavní obsah

Házenkáři Lovosic získali po bitvě podruhé Český pohár

Házenkáři Lovosic získali po čtyřech letech znovu Český pohár. V domácí odvetě sice podlehli Hranicím 25:27, ve středečním prvním finálovém zápase na soupeřově palubovce ale zvítězili rozdílem tří gólů 27:24.

Článek

V Lovosicích se málem zrodil naprosto stejný výsledek ve prospěch Hranic. Na světelné tabuli svítil ještě sekundu před koncem poté, co předtím při hře bez brankáře skóroval hranický Tomáš Samiec. Domácí se ale v závěrečném útoku ještě dostali k zakončení, při kterém rozhodčí odpískali faul a Pavel Chroustovský ze sedmimetrového hodu rozhodl o zisku druhé pohárové trofeje v klubové historii Lovosic.

"Mám obrovskou radost, ale pocity po utkání trochu smíšené, protože jsme první poločas odehráli skvěle, ale ve druhém jsme se topili v tom, v čem Hranice v prvním poločase," řekl serveru onlajny.com domácí trenér Vladimír Šuma. Jeho tým těsně před koncem spadl do tříbrankové ztráty, přestože ještě v úvodu druhého poločasu vedl o šest gólů (15:9).

Hranický kouč Libor Hrabal se cítil poškozen, nesouhlasil s odpískanou sedmičkou v závěru. "Dle mého neměla být nařízena," řekl. Hlavní chybu v neúspěšné snaze o zisk poháru ale viděl v prvním utkání, které jeho tým doma prohrál o tři góly. Uznal také, že první poločas v Lovosicích Hraničtí zaspali. "Ve druhém jsme dokázali neuvěřitelně otočit vývoj. Zápas mohl být rozhodnut až na sedmičky, ale to už je teď jedno," dodal.

Finále Českého poháru házenkářů - odveta:
Lovosice - Hranice 25:27 (13:8)
Nejvíce branek: Sýkora 5, Chroustovský 5/2, Motl 4 - Samiec a Rachač po 6, Stržínek 6/3. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 2/2 - 7/6. Vyloučení: 4:4. ČK: 53. Klimt - 60. Tůma. Diváci: 780. První zápas: 27:24, pohár získaly Lovosice.

Reklama

Související témata: