Hlavní obsah

Atlanta - San Antonio 95:114Atlanta prohrála v NBA potřetí za sebou, nestačila na San Antonio

New York

Vedoucí tým Východní konference Atlanta nezvládla ani třetí zápas za sebou s těžkým soupeřem ze Západu a po Golden State a Oklahomě ji porazilo i mistrovské San Antonio. Spurs zvítězili na palubovce Hawks 114:95 a připsali si třetí výhru za sebou. Atlanta prohrála tři zápasy v řadě poprvé v sezóně.

Foto: David Goldman, ČTK/AP

Tim Duncan ze San Antonia Spurs.

Článek

"Za celý rok se nám to nestalo a teď je to tu. Musíme se s tím vyrovnat. Máme ale silnou partu kluků, semkneme se a překonáme to," řekl pivot Atlanty Al Horford.

Lepšící se Spurs v Atlantě ani jednou neprohrávali a stříleli s úspěšností 56 procent. K teprve 18. výhře z 35 utkání na hřištích soupeřů pomohl Tiago Splitter 23 body a osmi doskoky. Kawhi Leonard přidal 20 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí. Atlanta dohrávala zápas bez trenéra Mikea Budenholzera, který byl ve třetí čtvrtině vyloučen kvůli kritice rozhodčích.

Atlantě nepomohl ani návrat rozehrávače Kylea Korvera, který po třech absencích nastoupil s maskou chránící mu zlomený nos. Dal jen šest bodů a s pěti ztrátami si vytvořil negativní rekord sezony. "Při střelbě jsem se cítil dobře. Ztrát bylo dost, trochu jsem špatně četl hru, takže se budu dál snažit si zvyknout (na masku)" řekl Korver.

San Antonio je šesté v tabulce, osmé místo si upevnila rovněž třetí výhrou v řadě Oklahoma. Při vítězství 93:75 nad Miami dosáhl Russell Westbrook na desátý triple double v sezóně, tentokrát za 12 bodů, 10 doskoků a 17 asistencí.

Phoenix vyhrál počtvrté v řadě

Navíc ještě dobrou obranou zastavil Dwyanea Wadea, jenž sice trefil první čtyři střely, ale nakonec se dostal jen na 12 bodů. "Na začátku se chytil, ale nám se pak podařilo zajistit, aby se dostával jen k těžkým střelám," řekl Westbrook. V dresu vítězů se blýskl i Enes Kanter, autor 27 bodů a 12 doskoků.

Oklahomu stíhá Phoenix, který zvítězil dokonce počtvrté za sebou. Suns porazili Dallas 98:92, ale stále mají na kontě o dvě výhry méně než Thunder a o jeden odehraný zápas víc.

Střelecký výkon dne předvedl Danilo Gallinari z Denveru, který si zlepšil osobní rekord na 40 bodů a byl strůjcem vítězství 119:111 na hřišti Orlanda. "Byl to jeden z těch večerů, kdy vám koš připadá velký jak bazén," řekl italský reprezentant.

Výsledky NBA:
Atlanta - San Antonio 95:114
Boston - Detroit 97:105 po prodl.
LA Clippers - New Orleans 107:100
LA Lakers - Philadelphia 101:87
Milwaukee - Cleveland 90:108
Minnesota - Charlotte 98:109
Oklahoma City - Miami 93:75
Orlando - Denver 100:119
Phoenix - Dallas 98:92
Sacramento - Washington 109:86
Toronto - New York 106:89

Reklama