Hlavní obsah

Rozstřel odporoval pravidlům, ale výhra házenkářů Karviné platí

Praha

Soutěžní komise házenkářského svazu potvrdila vítězství hráčů Karviné v sobotním prvním čtvrtfinálovém utkání play off extraligy v Zubří.

Článek

Karviná vyhrála 28:27 po sedmimetrových hodech, při kterých byla porušena pravidla, protože za hosty házel v rozstřelu dvakrát Ivan Ivkovič. Soutěžní komise však v úterý rozhodla, že výsledek dosažený na hřišti platí a zamítla námitku Zubří. Svaz o tom informoval na svém webu. Baník uspěl i v neděli v druhém duelu a v sérii na tři vítězství vede 2:0.

Soutěžní komise ještě v sobotu nařídila oběma týmům, aby si rozstřel v neděli dopoledne před druhým zápasem zopakovaly, což však Karvinští odmítli. Za to nyní obdrželi pokutu 5000 korun.

Hned několika pochybení se podle komise dopustil delegát sobotního zápasu Vangelis Sima, a proto byl vyřazen z listiny delegátů. I když proti Ivkovičovu druhému hodu v rozstřelu protestovali rozhodčí i karvinský trenér Jaroslav Hudeček, Sima rozhodl, že Ivkovič může střílet v druhé sérii znovu. Sima chyboval i před zápasem, když při technické poradě nesdělil jasná pravidla rozstřelu oběma týmům a hlavnímu pořadateli.

Sudí Lukáš Frieser a Dalibor Pavlát nebudou do konce sezóny nasazováni na zápasy extraligy ani ženské interligy za to, že Ivkoviče k druhému sedmimetrovému hodu v rozstřelu pustili, i když věděli, že podle pravidel již házet nemůže.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články