Hlavní obsah

Prostějov začal boj o finále jasnou výhrou, Olymp se nadřel

Praha

Volejbalistky Prostějova a Olympu Praha vykročily za postupem do finále play off extraligy, v němž se mohou utkat čtvrtý rok po sobě. Zatímco hanácký tým, který usiluje o sedmý titul v řadě, si v úvodním semifinálovém zápase hladce porazil s Ostravou, Olymp svedl s Frýdkem-Místkem pětisetovou bitvu.

Článek

Hráčky Ostravy, které postoupily do semifinále jako poslední po pětizápasové sérii s Brnem, neměly v Prostějově šanci. Domácí suverénky posledních sezon jim v prvním setu povolily uhrát jen 13 bodů, ve druhém o bod více a v třetí sadě 17 bodů. Za 61 minut si favorit připsal očekávanou výhru.

"Dali jsme naprostou většinu bodů, protože i spousta soupeřových pramenila z naší nepozornosti," řekl kouč Prostějova Miroslav Čada. "Celkově jsme však hráli velmi dobře a Ostravě nedali prakticky žádnou šanci. Jen začátky setů byly vyrovnané kvůli naší menší koncentraci v obraně, ale jakmile holky přestaly chybovat, projevil se značný výkonnostní rozdíl hlavně v útoku," uvedl.

Další zápas se hraje v pátek. Ostrava se podle svého trenéra Zdeňka Pommera musí vyvarovat množství nevynucených chyb z vlastní nepozornosti. "Soupeř to pak trestá dlouhými sériemi bodů, které nás hodně srážejí dolů a dostáváme se pod velký tlak. Je nutné zohlednit kvality domácích, ale tak moc prohrávat určitě nemusíme. Oklepeme se a zítra rozhodně budeme chtít podat lepší výkon," řekl Pommer.

Olymp udolal Frýdek-Místek

Olymp proti Frýdku-Místku dobře začal a první set vyhrál 25:17. Další dvě sady byly vyrovnanější, ale úspěšnější v nich byl hostující tým. Po výhře 25:18 ve čtvrtém setu si Pražanky vynutily tie break, v jehož koncovce měly tříbodový náskok, ale soupeřkám se povedlo závěr ještě zdramatizovat. Nakonec Olymp zvítězil 18:16.

"Bylo to dramatické a vyrovnané do posledního míče. Něco se nám dařilo více, něco méně. Vyzdvihuji touhu po vítězství a bojovnost," řekl kouč Olympu Stanislav Mitáč. "Pomohla nám výměna nahrávaček ve čtvrtém setu a výborný výkon podala Míša Mlejnkovou, ale pochvalu si zaslouží celý tým," uvedla kapitánka vítězek Eva Hodanová.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 1. zápasy:
Prostějov - Ostrava 3:0 (13, 14, 17)
Nejvíce bodů: Simonová 19, Kossányiová, Borovinšeková a Markevičová po 9 - Ondrušková 7, Nachmilnerová, Kukučová a Kjdová po 5.
Olymp Praha - Frýdek-Místek 3:2 (17, -23, -21, 18, 16)
Nejvíce bodů: Mlejnková 29, Trnková 19, Hodanová 18 - Štrbová 21, Jordanská 16, Kubová 12.

Reklama

Související témata: