Hlavní obsah

Volejbalistkám Prostějova chybí poslední výhra k postupu

Praha

Jediné vítězství chybí volejbalistkám Prostějova k postupu do finále play off extraligy, v němž by usilovaly o sedmý titul v řadě. Favorizovaný tým vyhrál i druhý semifinálový zápas v domácím prostředí nad Ostravou hladce 3:0. Naopak série Olympu s Frýdkem-Místkem je po vítězství hostujícího týmu v Praze 3:2 vyrovnaná.

Článek

Prostějovská výhra nad Ostravou byla ještě suverénnější než v úvodním utkání. Ve čtvrtek Ostravanky uhrály v jednotlivých setech 13, 14 a 17 bodů, tentokrát začaly prohrou 6:25 a jen v závěrečné sadě dokázaly držet krok delší dobu. Přesto zápas skončil už po 57 minutách.

"Znovu můžu holky jedině pochválit. Náš výkon byl dokonce ještě lepší než včera díky kvalitnější obraně, v níž mančaft přidal přesně tak, jak jsem si přál," řekl trenér Prostějova Miroslav Čada.

Ostravská kapitánka Petra Polášková uznala, že v úvodních dvou setech měl Prostějov jasně navrch. "Teprve ve třetím se nám podařilo držet trochu vyrovnaně, jenže domácí tým dnes hrál ještě lepší volejbal," řekla. "Doma zkusíme s favoritem svést mnohem vyrovnanější boj," dodal trenér Zdeněk Pommer.

Olymp se po čtvrteční pětisetové bitvě znovu s Frýdkem-Místkem přetahoval o každý bod. Dvě koncovky mu vyšly a v třetí sadě mu potom chyběl jediný míč k vítězství, ale hostující celek dokázal vyrovnat na 2:2 a tentokrát ovládl i následný tie-break.

Třetí zápasy semifinálových sérií se hrají ve středu.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 2. zápasy:
Prostějov - Ostrava 3:0 (6, 12, 15)
Nejvíce bodů: Simonová a Markevičová po 15, Gambová 11 - Nachmilnerová 6, H. Kojdová a Kukučová po 3. Stav série: 2:0.
Olymp Praha - Frýdek-Místek 2:3 (22, 24, -27, -22, -12)
Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: