Hlavní obsah

Liberečtí volejbalisté znovu neprohráli se Zlínem ani jeden set

Praha

Volejbalisté Liberce vedou v semifinále play off extraligy nad Zlínem 2:0. Nejlepší tým základní části ani ve druhém domácím utkání neztratil set, moravského soupeře porazil 25:19, 25:22 a 25:14. Doma dvakrát vyhráli také obhájci mistrovského titulu z Českých Budějovic, kteří zdolali Karlovarsko 3:1.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Liberečtí svěřenci trenéra Michala Nekoly vyhráli nad Zlínem 3:0 i v obou vzájemných zápasech v základní části soutěže. Nyní je čekají dvě utkání v soupeřově hale, která jsou na programu v pondělí a v úterý.

Druhý zápas mezi Českými Budějovicemi a Karlovarskem začal nepřesností domácích hráčů, kteří mezi sebe nechali spadnout lehký míč. Tato výměna předznamenala průběh prvního setu, v němž Jihočeši kazili podání a příliš se nedařilo ani útočníkům.

Pak se ale vývoj zápasu zcela otočil. Hupka od druhé sady výborně dirigoval obranu, svými zákroky v poli udivovali diváky oba domácí blokaři a úspěšnost útoku si vylepšovali Kuliha s Michálkem. Další sety už karlovarský celek příliš nezdramatizoval.

"Hráli jsme stejně jako první den, snažili jsme se vytvořit tlak na soupeře, ale Karlovarsko evidentně dělalo méně chyb. Proto byl zápas vyrovnanější. Když vyhrajete první dva zápasy, tak se družstvo uklidní, z toho mám radost před pokračováním v Karlových Varech," řekl trenér vítězů Jan Svoboda.

Jeho karlovarský protějšek Petr Brom si posteskl, že po dobrém začátku šel výkon týmu dolů. "Postupně jsme měli problémy s přihrávkou a útočníci neměli takovou procentuální úspěšnost, abychom domácí porazili. Série ale může být dlouhá, už jsem jich pár zažil, domácí prostředí bude důležité," prohlásil Brom.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 2. zápasy:
Liberec - Zlín 3:0 (19, 22, 14), stav série 2:0,
České Budějovice - Karlovarsko 3:1 (-19, 15, 21, 20)

Reklama

Související témata: