Hlavní obsah

Basketbalisté Prostějova porazili na úvod play off Ústí nad Labem

Prostějov

Basketbalisté Prostějova vstoupili vítězně do čtvrtfinále ligového play off. Třetí tým základní části potvrdil v úvodním duelu s Ústím nad Labem roli favorita a na domácí palubovce zvítězil 84:72.

Článek

Úřadující vicemistry, kteří Severočechy porazili i ve všech čtyřech duelech v sezoně, střelecky táhl autor 24 bodů Kamil Švrdlík. V první půli se hosté ještě drželi a jenom díky nepovedené poslední minutě poločasu ztráceli devět bodů. Po přestávce ale začali zaostávat a Orli si ve čtvrté čtvrtině vypracovali náskok až 22 bodů, který už Ústí nedokázalo stáhnout.

Trenér hostí Martin Stavěl si po utkání postěžoval na nekoncentrovanost svých hráčů. "Měli jsme velmi špatný návrat do obrany, v obraně i útoku nám chyběla agresivita, jen osm střílených šestek to dokazuje," řekl s tím, že byla hodně znát absence nemocného Admira Aliče. "Pokud se někomu z našich tří střeleckých tahounů nedaří, tak je nemá kdo nahradit," dodal.

Trenér vítězů Zbyněk Choleva naopak své svěřence chválil. "Trošičku nervozity bylo v úvodu, což se podepsalo na horší střelbě v první půli, ale pak jsme to zvládli. Velmi dobře jsme bránili, byli jsme rychlí v útoku a pod košem kraloval hráč utkání Kamil Švrdlík," řekl a uznal, že chybějící Alič představoval pro soupeře citelnou ztrátu.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 1. zápas:
Prostějov - Ústí nad Labem 84:72 (26:21, 40:31, 68:48)
Nejvíce bodů: Švrdlík 24, Slezák 14, Marko 13, Tomanec 12 - Burnatowski a Vette po 16, Žampach 10. Fauly: 13:18. Trestné hody: 11/10 - 8/5. Trojky: 8:9. Doskoky: 37:29.

Reklama

Související témata: