Hlavní obsah

Dallas - Golden State 110:123Basketbalisté Golden State vyhráli základní část NBA

New York

Basketbalisté Golden State Warriors porazili v sobotním utkání NBA Dallas 123:110 a díky dvanácté výhře v řadě si pojistili vítězství v základní části a výhodu domácího prostředí pro celé play off.

Článek

Klay Thompson nastřílel 21 bodů, náhradníci Marreese Speights a Andre Iguodala přidali po osmnácti bodech a Warriors si v pohodě poradili s Dallasem i přes slabší výkon Stephena Curryho. Hvězdný rozehrávač se nenutil do střelby, nechal ji na svých spoluhráčích a zůstal na 11 bodech.

Tým z Kalifornie si po 63. výhře v sezoně pojistil nejlepší bilanci po základní části a bude tak mít výhodu případného sedmého utkání série proti všem týmům v play off.

Trenér Steve Kerr oslavil historicky nejlepší bilanci pro trenéra v první sezoně NBA. "V šatně jsme si to užili s hráči. Předali mi míč ze zápasu a já si jenom uvědomil, jaké mám štěstí," řekl Kerr.

Dirk Nowitzki vedl Dallas s 18 body a Mavericks i přes šestou prohru z posledních osmi utkání nejspíše skončí sedmí.

Porážku si v boji o play off připsali New Orleans. Pelicans podlehli na palubovce Portlandu 90:99 a na osmou příčku Oklahomy ztrácejí jeden zápas. Blazers pomohl k padesáté výhře v sezoně 21 body LaMarcus Aldridge, Chris Kaman přidal 16 bodů. Eric Gordon dal za New Orleans 22 bodů a pomáhal stahovat náskok ze třetí čtvrtiny až do vyrovnaného stavu čtyři minuty před koncem. Pak přišla šňůra deseti bodů Portlandu v řadě a bylo rozhodnuto.

Nejlepší tým Východní konference Atlanta přerušila vítěznou sérii Brooklynu jasnou výhrou 131:99. Atlantu vedl Al Horford s 20 body a Hawks si šest zápasů před koncem vyrovnali nejlepší klubovou bilanci v historii. Jedinou špatnou zprávou je zranění Paula Milsapa, který si na konci prvního poločasu poranil rameno a do zápasu se už nevrátil.

Zraněními sužovaný tým Miami nestačil v koncovce na Detroit 98:99 po koši Reggieho Jacksona pět sekund před koncem. Pistons už prakticky o nic nehrají, ale Heat jde o postup do play off a potřebují každou výhru. Miami mělo v poslední čtvrtině dvouciferný náskok, ale Jackson dal v poslední dvanáctiminutovce patnáct ze svých 29 bodů a zakončil to vítězným košem. Dwyane Wade i s bolavým kolenem z minulého zápasu dal 24 bodů, Goran Dragič přidal 21 bodů, ale Heat čeká ještě velký boj o postup.

Nováček Marcus Smart trefil střelu v poslední sekundě prodloužení a Boston si připsal cennou výhru 117:116 nad Torontem. Zápas byl po celou dobu extrémně vyrovnaný a tak se rozhodovalo až v koncovce. Isaiah Thomas dal za Boston 25 bodů, Tyler Zeller přidal 20 bodů a Celtics přeskočili Miami na osmém místě Východní konference. Raptors táhl Tyler Hanbrough s 18 body, ale v závěru se vyfauloval.

NBA:
Atlanta - Brooklyn 131:99, Charlotte - Philadelphia 92:91, Dallas - Golden State 110:123, Denver - LA Clippers 92:107, Detroit - Miami 99:98, Memphis - Washington 83:92, Milwaukee - Orlando 90:97, Phoenix - Utah 87:85, Portland - New Orleans 99:90, Toronto - Boston 116:117 po prodl.

Reklama