Hlavní obsah

Házenkáři Plzně přešli přes Frýdek-Místek do semifinále extraligy

Házenkáři Plzně zkompletovali semifinále extraligy. Nejlepší tým základní části vyhrál 23:15 čtvrté čtvrtfinále ve Frýdku-Místku a v sérii zvítězil 3:1 na zápasy. V semifinále se Západočeši utkají s Karvinou, druhou dvojici tvoří Lovosice a KP Brno.

Článek

Plzeň jako jediný tým z elitní čtyřky po základní části nepřipustila překvapení a prošla do semifinále. Přesto byla série úřadujících mistrů s osmým týmem dlouhodobé části nejdelší, jako jediná se protáhla na čtyři duely.

"Ukazuje to, jak je naše extraliga vyrovnaná. Vyhrajete základní část a pak sehrajete napínavou sérii s osmým mužstvem. Důležité ale pro nás je, že máme čtvrtfinále za sebou," uvedl trenér Martin Šetlík, jenž loni dovedl Plzeň k titulu ještě ve starém systému bez play off. "Já příznivcem play off nejsem. To je systém pro profesionální sport, ale u nás není profesionální házená," řekl bývalý reprezentant.

V prvním poločase vyrovnaný duel ve Frýdku-Místku se lámal na začátku druhé části, kdy favorit domácím odskočil a náskok si už poté v poklidu pohlídal. "Těch posledních 30 minut bychom nejraději vymazali. Dělali jsme spoustu technických chyb, a i když jsme si vypracovali šance, tak jsme je neproměňovali. Hráčům ale musím poděkovat za přístup, sehráli jsme nejdramatičtější sérii," uvedl domácí kouč Aleš Chrastina.

Čtvrtfinále play off extraligy házenkářů - 4. utkání:
Frýdek-Místek - Plzeň 15:23 (9:10), konečný stav série 1:3.
Semifinálové dvojice: Plzeň - Karviná, Lovosice - KP Brno.

Reklama

Související témata: