Hlavní obsah

Opava doma srovnala čtvrtfinálovou sérii s basketbalisty Pardubic

Opava

Basketbalisté Opavy vyrovnali v ligovém play off stav čtvrtfinálové série s Pardubicemi na 1:1, v domácím prostředí zvítězili po vydařeném závěru 81:65. Jejich hlavní oporou byl rozehrávač Radim Klečka, jenž nastřílel 18 bodů. Třetí utkání se v Pardubicích hraje v pátek.

Článek

Ve všech šesti zápasech těchto soupeřů v sezoně tak uspěl domácí celek. Do poslední čtvrtiny přitom Opava vstupovala pouze s dvoubodovým vedením, ale dokázala v ní nastřílet 30 bodů a závěr jednoznačně ovládla.

Čtyři minuty před sirénou získali domácí po trojce veterána Ladislava Sokolovského poprvé dvouciferný náskok. Domácím fanouškům tak nakonec pranic nevadilo, že si Pardubice poprvé v sezoně neodvezly z Opavy stovku.

"Rozhodlo, že se u nás zapojilo do skórování sedm hráčů a hned pět jich nastřílelo aspoň deset bodů, takže jsme byli těžko k zastavení. Diváci nám pomohli získat dvouciferný náskok, pak už bylo vidět, že si věříme, padly nám tam těžké střely a dohráli jsme to," řekl České televizi trenér Opavy Petr Czudek.

Pardubický kouč Dušan Bohunický litoval, že si hosté nevytvořili v první půli větší náskok. "Několikrát jsme měli příležitost jít do většího vedení, ale neproměnili jsme střely z jasných pozic, soupeř se udržel na kontaktu a ve druhé půli rozhodl. Nepodařilo se nám přehrát soupeře pod košem, jak jsme chtěli," uvedl Bohunický.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Opava - Pardubice 81:65 (15:13, 27:30, 51:49)
Nejvíce bodů: Klečka 18, Šiřina 14, Gniadek a Sokolovský po 12, Cvek a Blažek po 10 - Pandula 16, Sanders 12, Kotas 11, Wall 10. Fauly: 25:21. Trestné hody: 20/17 - 24/19. Trojky: 10:6. Doskoky: 33:35. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: