Hlavní obsah

Jindřichův Hradec - Nymburk 71:89Nymburk ve druhém čtvrtfinále vyhrál v Jindřichově Hradci

Jindřichův Hradec

Basketbalisté Nymburka se v druhém čtvrtfinále na palubovce Jindřichova Hradce nadřeli, ale vybojovali výhru 89:71 a sérii mohou ukončit v pátek doma. Mistři ligy z posledních 11 let v polovině zápasu prohrávali o sedm bodů, poslední čtvrtinu však ovládli 31:11 a získali druhý bod v sérii.

Článek

Lions už v pátek drželi zpočátku s obhájci titulu krok, než se duel zlomil na přelomu třetí a čtvrté desetiminutovky. Podobně tomu bylo i dnes u Vajgaru. Jihočeši zachytili úvod, drželi se na kontakt, a když jim vyšla druhá čtvrtina (24:15), vedli v polovině 44:37.

Nymburku se nedařila střelba z dlouhé vzdálenosti a nestačil hlavně na trojici Američanů v bílém dresu. Ani do druhé půle Středočeši nevstoupili koncentrovaně a po koši s faulem domácího Nováka vedli domácí o 12 bodů. Poté však zabral hostující rozehrávač Washington a před poslední čtvrtinou už vedli Lions jen o dva body. Závěr patřil jasně Nymburku.

"Rozhodla zlepšená obrana v poslední čtvrtině. Nenechávali jsme jim tolik volných střel, oni navíc něco netrefili. Podařila se nám bodová šňůra v úvodu poslední čtvrtky a pak už jsme hráli uvolněně," řekl Vojtěch Hruban České televizi. Ocenil i výkon soupeře, který Nymburku prý nedovolil vypustit ani minutu.

Jindřichův Hradec si doma zahrál zápas play off poprvé v historii. "V prvním zápase jsme hráli se soupeřem 20-24 minut dobrou partii, dnes jsme hráli 30 minut výborný zápas. Bohužel jsme měli velký problém se zónou, kde jsme nebyli potřebně aktivní a předržovali jsme míč. Soupeř v závěru rozhodl mnohdy i těžkými střelami, ale to je ta velikost hráčů Nymburka. Naši klíčoví hráči toho měli v poslední čtvrtině dost, pozornost v obraně taky klesla," zhodnotil domácí kouč Karel Forejt.

Čtvrtfinále play off basketbalové ligy mužů - 2. zápas:
Jindřichův Hradec - Nymburk 71:89 (20:22, 44:37, 60:58)
Nejvíce bodů: Robinson 18, Autrey 16, White 10 - Washington 21, Houška 16, Simmons 12, Hruban 11. Fauly: 18:17. Trestné hody: 17/14 - 16/15. Trojky: 5:8. Doskoky: 35:36. Stav série: 0:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články