Hlavní obsah

O titul si znovu zahrají volejbalisté Liberce a Č. Budějovic

Volejbalisté Liberce a Českých Budějovic si po roce opět zahrají o titul. Dva nejlepší týmy základní části ukončily semifinálové série v nejkratším možném čase - Dukla zdolala 4:0 na zápasy Zlín a úřadující mistr Jihostroj zakončil sérii 2. kola extraligového play off výhrou na hřišti Karlovarska 3:0.

Článek

Liberec dnes poprvé v celé sezoně ztratil se Zlínem set, ale zaváhání ve druhém dějství, kdy se domácím dařil servis, rychle napravil. Nyní hodlá ukončit čekání na mistrovský titul, z něhož se naposledy radoval v roce 2003.

Od té doby Dukla šestkrát prohrála ve finále, naposledy loni s Českými Budějovicemi, byť do finále vstupovala v roli favorita a také vyhrála základní část extraligy.

"Dnešní zápas byl mnohem těžší než předchozí, Fatra nám škodila dobrým servisem, ale kluci to zvládli. V celé sérii jsme byli lepší na servisu i v obraně. To rozhodlo," řekl kouč Michal Nekola České televizi.

Hráčem posledního semifinále byl vyhlášen liberecký smečař Aleš Správka, svůj bývalý klub zase pomohl vyřadit exzlínský nahrávač Jakub Janouch. "Zase jsme se v určitých momentech neubránili sérii chyb a s tím jsme neměli šanci," konstatoval kouč Fatry Roman Macek.

Českobudějovičtí volejbalisté si schovali na konec série s Karlovarskem to nejlepší. Dnes předvedli výborný výkon. "Asi nejlepší v play off," řekl trenér Jan Svoboda. "Neměli jsme problém s otáčením soupeřova servisu, když se přidala úspěšnost obrany, tlak na servisu, pak z toho vzešel jednoznačný výsledek," doplnil.

Finále začne 17. dubna v Liberci. Hraje se na čtyři vítězství, mistr bude znám nejdříve 22. dubna a nejpozději týden nato. Nováček Karlovarsko se Zlínem se utkají o bronz v sérii na tři výhry.

Semifinále play off volejbalové extraligy mužů - 4. zápasy:
Zlín - Liberec 1:3 (-15, 22, -19, -19)
Nejvíce bodů: Uchytil 14, Vašíček, Navláčil a Kolář po 13 - Patucha 20, Správka 15, T. Kriško 12. Konečný stav série: 0:4.
Karlovarsko - České Budějovice 0:3 (-23, -25, -24)
Konečný stav série: 0:4.

Reklama

Související témata: