Hlavní obsah

Volejbalistky Olympu vyrovnaly semifinále s Frýdkem-Místkem

Frýdek-Místek

Volejbalistky Frýdku-Místku prohrály v semifinále extraligy doma s pražským Olympem 2:3 a o prostějovském finálovém soupeři tak rozhodne až pátý zápas. Ten se bude hrát v sobotu v Praze.

Článek

Svěřenkyně trenéra Pavla Kožucha přitom vyhrály první i druhý set, ale pak se Olymp vzchopil a vyrovnal na 2:2. Do tie-breaku Pražanky vstoupily pětibodovou sérií, Frýdek-Místek dokázal otočit na 13:12, ale dva body, které mu chyběly k postupu do finále, v nervózní koncovce neuhrál.

"Zápas jsme měly dobře rozehraný, ale třetí a čtvrtý set jsme nezvládly. A tie-break je o štěstí," řekla na svazovém webu domácí kapitánka Katarina Dudová. "Doufám, že závěr nás ještě více nabudí do pátého utkání v Praze," doplnil trenér Kožuch.

Kapitánka Olympu Eva Hodanová prohlásila, že první dva sety odehrál hostující celek pod velkým tlakem. "Což nám paradoxně pomohlo, začaly jsme více riskovat. Důležité vítězství ve Frýdku, chválím celý tým," radovala se. "Utekli jsme hrobníkovi z lopaty," konstatoval lakonicky trenér Stanislav Mitáč.

Na finálového protivníka čeká obhájce titulu Prostějov, který zatím v play off neztratil ani set a už ve středu vyřadil Ostravu. Ve třech předchozích sezonách hrál ve finále Olymp, největším úspěchem Frýdku-Místku je extraligové stříbro z roku 2005.

Semifinále play off volejbalové extraligy žen - 4. zápas:
Frýdek-Místek - Olymp Praha 2:3 (22, 20, -21, -21, -13)
Nejvíce bodů: Štrbová 19, Kubová 17, Michalíková 15 - Mlejnková 20, Hodanová 19, Trnková 18, Nová 15. Stav série: 2:2.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články