Hlavní obsah

Kursk - Fenerbahce 67:58Euroligový bronz získaly basketbalistky ruského Kursku

Martin KézrPrávo

Poprvé v historii se basketbalistky ruského Dynama Kursk dostaly do euroligového Final Four a nakonec si z Prahy na něj povezou bronzovou památku. V utkání o 3. místo porazily Fenerbahce rozdílem devíti bodů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Tina Charlesová (vlevo) z Fenerbahce a Nnemkadi Ogwumikeová z Dynama Kursk bojují o míč v zápase o třetí místo.

Článek

Kursk měl od začátku větší chuť hrát než soupeřky z Istanbulu, na jejichž naladění se hodně podepsal semifinálový nezdar s domácím týmem USK. Vítězky k úspěchu v duelu o poslední medaili dotáhl produktivní americký tandem Ogwumikeová, Augustusová. „Chtěly jsme v neděli hrát jiný zápas, ale nakonec nás těší vítězná tečka," tvrdila lotyšská reprezentantka Anete Jekabsoneová ve službách ruského Kursku.

Fenerbahce se celý zápas trápilo se střelbou zdálky, navíc trestné hody mělo pouze 42procentní. Šest minut před koncem sice i díky dobrému doskoku a rychlému protiútoku dokázalo srovnat na 54:54, ale závěr utkání zvládl Kursk takticky daleko lépe a nakonec výsledek zpečetil devítibodovou šňůrou až ke konečné podobě 67:58.

Kursk, jenž dosud sbíral úspěchy jen v nižším Eurocupu, nakonec může být spokojen. Naproti tomu Fenerbahce drtilo velké zklamání. Turecký klub hrál finálový turnaj už počtvrté za sebou a přijel s velkými ambicemi. Jenže ani v pražské Královce na kýžené prvenství nedosáhl a dvě porážky znamenají, že ke stříbrným medailím z předešlých dvou let nepřidal žádný další cenný kov.

Final Four Euroligy basketbalistek v Praze – o 3. místo
Dynamo Kursk–Fenerbahce Istanbul 67:58
Nejvíce bodů: Ogwumikeová 22, Milovanovičová 16, Augustusová 13 – Charlesová 23, Zellousová 15, Caňitezová 6, 2500 diváků, čtvrtiny 18:12, 12:14, 18:16, 19:16.

Reklama