Hlavní obsah

Házenkářka Hrbková po sezóně přestoupí do maďarského Siófoku

Siófok

Česká házenkářka Michaela Hrbková po sezóně změní dres. Sedmadvacetiletá reprezentantka přestoupí z německého bundesligového Göppingenu do týmu nejvyšší maďarské soutěže Siófoku. V tiskové zprávě o tom informoval házenkářský svaz.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Na ilustračním snímku česká házenkářka Iveta Luzumová (18) a Merve Adiyamanová z Turecka.

Článek

"Oslovil mě jeden manažer, jestli bych neměla zájem jít hrát za jeden maďarský klub, že tam půjde trénovat dánský kouč Christian Dalmose. Bývalý trenér dánského Viborgu se prý na mě ptal a já jsem se následně dověděla, že jde o Siófok, tak jsme začali jednat," uvedla Hrbková.

Ta loni v létě odešla z Poruby na první zahraniční angažmá do Lokomotivy Záhřeb, s kterou hrála i Ligy mistrů. Jenže po půl roce se klub ocitl ve finančních problémech a většina cizinek ho opustila. Hrbková tak v lednu zamířila do Göppingenu.

"Probliklo mi hlavou, co se stalo v Záhřebu, a objevily se obavy, aby to v Maďarsku nedopadlo stejně. Ale ubezpečili mě, že ne. A pokud ano, stejně s tím nic nenadělám, to už bych asi nemohla jít nikam," uvedla Hrbková.

"Maďarsko je pro mě nová výzva. Kluby jsou tam na vysoké úrovni a hrát proti špičkovému týmu z Györu se nepoštěstí jen tak každému. Věřím, že je to další posun v kariéře," dodala hráčka, kterou s Göppingenem čeká ještě pět bundesligových duelů a finále Německého poháru.

Reklama