Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova slaví již sedmý ligový titul v řadě!

Praha
Aktualizováno

Již sedm let nemají v domácí extralize konkurenci. Prostějovské volejbalistky získaly další mistrovský titul - finále s Olympem ukončily výhrou v Praze 3:0 na sety a stejným poměrem ovládly celou sérii. V play off letos Prostějov neztratil ani set.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráčky Prostějova posedmé zvedly nad hlavu mistrovský pohár.

Článek
Fotogalerie

Hanačky oslavily znovu domácí double a potvrdily suverenitu na české scéně. Korunovaly ji bez jediné porážky v domácích soutěžích. Český pohár vybojovaly už v únoru, k extraligovému titulu v této sezóně došly po 33 vyhraných zápasech.

Trenér staronových šampiónek Miroslav Čada přidal do své sbírky už dvanácté ligové zlato, před prostějovským angažmá pětkrát dovedl na trůn Brno. "Myslím, že nejradostněji to prožíváte při prvním, pak už je to s určitou rezervou. Nicméně jsem si oddechl, protože náš cíl byl takto nastavený a museli jsme to splnit, o to to bylo těžší," řekl Čada, kterému končí v Prostějově smlouva, ale měl by pokračovat.

"Letos jsme měli pravděpodobně nejlepší sezónu za celou dobu, takže jsme to potvrdili i v závěru," řekl Čada. Podle svých slov měl i nejsilnější tým, který v Prostějově vedl. "Měly jsme tu osobnosti, které se daly ve prospěch kolektivu. Výborně spolu vycházely a ta síla z nich sálala při každém utkání a tréninku."

Hráčky Olympu dlouho odolávaly

Hráčky Olympu po dvou porážkách 0:3 v Prostějově sehrály ve vlastní hale nejvyrovnanější utkání a v prvním setu byly hodně blízko k výhře, ale padly 27:29. "Byl to nejtěžší zápas v sezóně. Olymp hraje v malé hale, na kterou je zvyklý, a využily toho, co mohly," řekla prostějovská smečařka Andrea Kossányiová.

I v dalších dvou setech držely domácí volejbalistky dlouho vyrovnané skóre a naději vždy ztratily až v koncovkách (22:25 a 23:25). "Ani jsme nevnímaly, že jsme neztratily v play off set. Chtěly jsme to vyhrát a bylo nám jedno jak. První set byl rozhodující, tam se to trhalo, kdyby vyhrály, tak by byly psychicky nad námi," řekla Kossányiová.

Prostějov čekala po utkání cesta domů na oslavu. "Bylo by lepší vyhrát doma, ale v autobusu to bude taky dobrý. Pak nás čeká ještě rozloučení s fanoušky, vedením a pak se balíme a jedeme domů. Někdo jede, někdo letí, všichni cestujeme," řekla Kossányiová, která přišla do Prostějova právě z pražského Olympu.

Volejbalistky Olympu převzaly stříbrné medaile počtvrté za sebou, letos jsou pro ně zejména oceněním za urputné bitvy v semifinálové sérii s Frýdkem-Místkem.

Finále play off extraligy volejbalistek - 3. zápas:
Olymp Praha - Prostějov 0:3 (-27, -22, -23)
Rozhodčí: Fink, Kvarda. Čas: 84 min. Diváci: 350. Konečný stav série: 0:3.
Olymp: Hodanová, Mudrová, Jančaříková, Mlejnková, Trnková, Kopecká, libero Dostálová - Škrampalová, Kurková, Nová, Šimáňová. Trenér: Mitáč.
Prostějov: Markevičová, Kargová, Simonová, Kossányiová, Borovinšeková, Weissová, libero Kovářová - Gambová, Soaresová. Trenér: Čada.
Konečné pořadí extraligy 2014/15:
1. Prostějov
2. Olymp Praha
3. Frýdek-Místek
4. Ostrava
5. KP Brno
6. Olomouc
7. Přerov
8. Šternberk
9. SG Brno
Počet titulů (v závorce čs. tituly):
7 - Prostějov
5 - Brno (1)
4 - Olymp (12), Olomouc
3 - Frenštát pod Radhoštěm

Reklama

Související témata: