Hlavní obsah

Volejbalistky Brna porazily Schwechat a budou hrát Pohár CEV

BRNO

Brněnské volejbalistky porazily v posledním vystoupení v domácí skupině Klubového poháru rakouský Schwechat 3:0, skončily ve skupině druhé a postoupily alespoň do Poháru CEV. Prvenství získala favorizovaná Senica, která dnes na závěr zdolala kyperskou Famagustu hladce 3:0.

Článek

Brňanky své soupeřky převyšovaly v úvodních dvou setech pestřejší hrou na síti i lepším příjmem podání. Ve třetím setu však nezachytily začátek. Prohrávaly už 8:13 a měly problémy s důrazem Rakušanek. Přesto se českému týmu podařilo stáhnout na 21:21, jenže volejbalistky Schwechatu uhrály další tři míče a vedly 24:21. Všechny tři setboly Brno odvrátilo a zlepšenou koncovkou proměnilo třetí mečbol.

"Splnili jsme cíl, se kterým jsme do soutěže vstoupili. Výsledek mohl být ještě lepší, kdyby se nám podařilo zdolat Senicu," řekl ČTK trenér Brna Miroslav Čada. "Cenné je vítězství nad Schwechatem, který suverénně prochází rakouskou ligou a chtěl se prosadit v evropských pohárech. Kvůli tomu angažoval i několik zahraničních posil," dodal.

V průběhu tří dnů byl nejvíce spokojen s výkony Tobiášové. "Uplatňuje se jako výborná univerzální hráčka. V útoku se dařilo Těknědžjanové a na bloku bych pochválil Hasalíkovou a Magátovou," uvedl Čada.

V Poháru CEV bude hrát Brno od 4. do 6. listopadu ve skupině na Ukrajině.

KP Brno - Schwechat 3:0 (20, 19, 26)
Rozhodčí: Tufekčijev (Bul.), Troesch (Fr.). Čas: 110 min. Diváci: 300.
Sestava Brna: Kubinová, Tobiášová, Franková, Těknědžjanová, Magátová, Hasalíková, libero Tomanová - Cebáková.
Senica - Famagusta 3:0 (14, 13, 9)
Rozhodčí: Kraftová (Něm.), Prodanovič (Chorv.). Čas: 54 min. Diváci: 100.

Reklama

Související témata: