Hlavní obsah

Boston - Cleveland 93:101Cleveland a Washington jsou ve 2. kole play off NBA

Basketbalisté Clevelandu a Washingtonu si vybojovali v nejkratším možném čase postup do druhého kola play off NBA. Cleveland získal čtvrtý bod po výhře v Bostonu 101:93, sérii 4:0 na zápasy vyhráli také hráči Washingtonu, kteří v neděli deklasovali Toronto 125:94.

Foto: Steven Senne, ČTK/AP

Iman Shumpert (vlevo) z Clevelandu bojuje o míč s bostonským Kellym Olynykem.

Článek

Cavaliers porazili Boston potřetí za sebou o osm bodů, celkově čtvrtá výhra v řadě ale Clevelandu přinesla i dvě ztráty. Kevin Love odstoupil s vykloubeným ramenem a J. R. Smith byl vyloučen za nesportovní faul 2. kategorie.

"Byl to zákrok jak z pralesní ligy. Vůbec nepochybuju o tom, že to udělal schválně," prohlásil naštvaný Love směrem ke Kellymu Olynykovi, jenž mu levé rameno v první čtvrtině vykloubil. Mimo hru bude minimálně dva až tři týdny.

K postupové výhře favorita dovedl tradičně LeBron James, který nasbíral 27 bodů, deset doskoků a osm asistencí. Kyrie Irving přidal 24 bodů a deset doskoků.

Washington Wizards poprvé v klubové historii předvedli tzv. sweep - tedy vyřadili soupeře 4:0 na zápasy. A poprvé od 70. let se jim podařilo dva roky po sobě projít 1. kolem vyřazovacích bojů. Ve čtvrtém zápase ani jednou neprohrávali a zničili soupeře 15 trojkami, což je nový klubový rekord. Bradley Beal nastřílel 23 bodů a Marcin Gortat o dva méně.

"Bylo to trapné, hrůzostrašné, zklamání. Prostě hrůza," ulevil si hráč Toronta Patrick Petterson.

Basketbalisté Los Angeles Clippers se otřepali z debaklu ve třetím zápase a dokázali sérii se San Antoniem vyrovnat na 2:2. K výhře 114:105 na půdě obhájců titulu je dovedl skvěle hrající Chris Paul, jenž si připsal 34 bodů a sedm asistencí. Hosty povzbudil příspěvek náhradníka Austina Riverse, syn trenéra Clippers stihl za 17 minut na hřišti 16 bodů.

Domácím nestačilo 26 bodů Kawhiho Leonarda. Zkušený Tim Duncan přidal 22 bodů, 10 doskoků a stal se prvním hráčem v historii, který v play off odehrál už přes devět tisíc minut.

Hrozbu vyřazení odvrátil Dallas, který vyhrál nad Houstonem 121:109 a v sérii snížil na 1:3. Rockets v úvodu zápasu vedli až o 12 bodů, ale na přelomu druhé a třetí čtvrtiny minuli 17 střel v řadě. Ofenzívu Mavericks bez Rajona Ronda řídil rozehrávač J. J. Barea, jenž nasbíral 17 bodů a 13 asistencí. Monta Ellis nastřílel 31 bodů.

Výsledky 1. kola play off NBA:
Východní konference, 4. zápasy:
Boston - Cleveland 93:101 (konečný stav série 0:4)
Washington - Toronto 125:94 (konečný stav série 4:0).
Západní konference - 4. zápasy:
Dallas - Houston 121:109 (stav série 1:3)
San Antonio - LA Clippers 105:114 (stav série 2:2).

Reklama

Související témata: