Hlavní obsah

Milwaukee - Chicago 66:120Stav série 2:4Chicago ukončilo sérii NBA s Milwaukee vítězstvím o 54 bodů

Milwaukee

Basketbalisté Chicaga Bulls v šestém zápase play off uštědřili výprask Milwaukee 120:66 a sérii vyhráli 4:2 na zápasy. V semifinále Východní konference NBA narazí na Cleveland. Na Západě si vynutili sedmé pokračování Los Angeles Clippers po vítězství na palubovce mistrovského San Antonia 102:96.

Článek

Takový scénář 6. utkání nikdo v Milwaukee nečekal. Vždyť Bucks porazili Chicago dvakrát za sebou a hráli doma. Jenže Bulls už po první části vedli o 18 bodů, v poločase o 32 a náskok dál narůstal. Konečný rozdíl 54 bodů ve skóre zaostal jen o čtyři body za rekordním vítězstvím Minnesoty nad St. Louis 133:75 z roku 1956.

Chicago vedl střelecky s 20 body Mike Dunleavy, který navíc přidal něco ze "staré školy", když se mu povedlo vyprovokovat mladé hráče Bucks. Giannis Antetokounmpo byl ve druhé čtvrtině vyloučen za nesportovní faul 2. kategorie právě na Dunleavyho, s nímž se už předtím dostal do konfliktu Michael Carter-Williams.

"Dostal se nám pod kůži. Vybral si naše mladé hráče a vybral si 'správně'. Bohužel špatně zareagovali a to nás bolelo všechny. Ale z toho se poučí," řekl k Dunleavyho provokacím domácí Pivot Zaza Pachulia, jemuž stačilo osm bodů k pozici nejlepšího střelce Milwaukee.

Hráči Clippers dokázali podruhé v sérii zvítězit na hřišti San Antonia a prodloužili sérii až do soboty. Po vyrovnané první půli začali hosté třetí čtvrtinu šňůrou 11:2 a Spurs museli dotahovat. Chris Paul 21 vteřin před koncem zvýšil na 98:93, za domácí ještě odpověděl svou sedmou trojkou v zápase Marco Belinelli, ale Clippers si pojistili výhru trestnými hody.

Clippers táhl Blaker Griffin s 26 body a 12 doskoky, Paul přidal 19 bodů a 15 asistencí. Nejlepší střelcem San Antonia byl Belinelli s 23 body, Boris Diaw se dostal na 17 bodů. Trápil se Kawhi Leonard, který proměnil jen tři z 15 pokusů z pole a zůstal na 12 bodech.

1. kolo play off NBA:
Východní konference - 6. zápas:
Milwaukee - Chicago 66:120 (konečný stav série 2:4).
Západní konference - 6. zápas:
San Antonio - LA Clippers 96:102 (stav série 3:3)

Reklama