Hlavní obsah

Obměněný kádr basketbalistů Sparty chce skončit do pátého místa

PRAHA

S výrazně obměněným kádrem, ve kterém chybí klíčový muž minulých sezon Pavel Miloš, nastoupí do letošní sezony basketbalisté pražské Sparty. Tým vedený trenérem Jaromírem Geršlem se bude na začátku nového ročníku nejvyšší domácí soutěže teprve sehrávat, ale na jeho konci by rád vylepšil své loňské umístění. Sparťané by tak chtěli skončit nejhůře na pátém místě.

Článek

"Takový průvan v týmu jsme dlouho neměli," řekl prezident klubu Pavel Majerík na úterní tiskové konferenci v Praze. Vedle Miloše mužstvo opustili například Václav Hrubý či bratři Martin a David Markové. Na jejich místa postupně přišla čtveřice zahraničních posil Nebojša Savič, Aleksandar Tanaskovič, Ilija Bočevski, Igor Majoroš či Pavel Frána.

"Našim největším problémem tak bude sehranost. Tým jsme totiž dali dohromady teprve před deseti dny. Hráčům tak chybí společné tréninky i zápasy," uvedl nový generální manažer klubu Dimitar Trenkov. S posílením týmu jsou na Spartě spokojeni, i když výčet posil není ještě konečný. "Chybí nám jeden rozehrávač," řekl manažer. Letenští mají v hledáčku jednoho talentovaného českého a jednoho zahraničního hráče, jména však zatím tají.

Jednou z hlavních změn v herním projevu Sparty by v letošní sezoně měla být vyrovnanost kádru. Vše by tudíž nemělo stát a padat s výkonem opor. "Chtěli jsme vytvořit dvě silné pětky, abychom měli na každém postu náhradu pro případ, že někdo bude z jakéhokoli důvodu chybět," řekl Trenkov. To se podle všeho podařilo. "Neměli by nás táhnout jeden dva hráči, což je oproti loňsku nejcennější změna," prohlásil trenér Grešl.

Sparta má aktuálně na soupisce stále i Miloše, nejlepšího střelce a nejužitečnějšího hráče loňské sezony. Že by však v zahajovacím utkání sezony ve středu proti Pardubicím nastoupil, je nepravděpodobné. "Šance, že se tak stane, jsou minimální. Ještě v pondělí večer jsme spolu o tom jednali, ale nepohnuli jsme se z mrtvého bodu," uvedl Trenkov. Podle dostupných informací by měl Miloš v nejbližších dnech zamířit za novým angažmá na jih Evropy

Reklama

Související témata: