Hlavní obsah

Golden State - Memphis 90:97 Stav série 1:1Návrat Conleyho pomohl Memphisu

Basketbalisté Memphisu zvítězili na hřišti Golden State 97:90 a srovnali stav série 2. kola play off NBA na 1:1. Stejně je na tom i dvojice v semifinále Východní konference Atlanta - Washington, neboť domácí Hawks porazili Wizards 106:90.

Článek

Rozehrávač Mike Conley nastoupil v Oaklandu jen osm dní po operaci obličeje a 22 body dovedl Memphis k vítězství. Nastoupil s průhlednou maskou, trefil své první čtyři střely a dopustil se jediné ztráty. Golden State na svém hřišti padlo poprvé po více než třech měsících a teprve potřetí v sezóně.

Poražené Warriors vedl s 19 body Stephen Curry, který před utkáním dostal cenu MVP pro nejužitečnějšího hráče základní části NBA. Domácí si připsali celkem 20 ztrát. Grizzlies jsou prvním týmem v sezóně, který porazil Golden State, aniž by překonal hranici 100 bodů.

V sestavě Washingtonu chyběl rozehrávač John Wall, který má potíže s rukou. Že nenastoupí, vyšlo najevo jen pár minut před úvodním rozskokem v Atlantě. I bez svého lídra Wizards dlouho domácí trápili a Hawks dokázali odskočit až v úplném závěru.

Walla nahradil v základní sestavě Ramon Sessions a s 21 body byl nejlepším střelcem Wizards. Bradley Beal přidal o bod méně. "Je to nebezpečné. Řeknete si, že jim chybí nejlepší hráč, tak prostě musíte vyhrát. Ale pořád je to velmi nebezpečný tým," řekl náhradník Atlanty Kent Bazemore.

Hawks vedl s 22 body DeMarre Carrol. Dalších sedm domácích hráčů nastřílelo osm a více bodů.

Druhé kolo play off NBA:
Východní konference - 2. zápas:
Atlanta - Washington 106:90 (stav série 1:1)
Západní konference - 2. zápas:
Golden State - Memphis 90:97 (stav série 1:1)

Reklama