Hlavní obsah

Házenkářky Poruby si vynutily třetí semifinále se Slavií

Ostrava

Házenkářky Poruby si vynutily třetí semifinále se Slavií. Po prohře o osm branek před týdnem v Praze dnes ostravský tým v domácí hale zvítězil 27:24 a sérii srovnal na 1:1. Rozhodující duel českého play off interligy bude hostit v pátek od 14:30.

Článek

Obhájkyně stříbra ze Slavie vstoupily do druhého semifinále lépe, v 9. minutě vedly o čtyři branky (7:3) a donutily porubského trenéra Jána Beňadíka vzít si oddechový čas. Nedlouho po něm se obraz hry otočil, v poločase vedly domácí hráčky o gól (15:14) a po změně stran náskok udržely.

"Do desáté minuty to bylo docela rozhárané, ale pak už to byla naše hra a pomalu jsme se zvedali. Druhý poločas byl v obranné fázi tam, kde si jej představujeme mít. To dnes udělalo výsledek, protože na Slavii jsme nezvládli několik trháků," citoval Beňadíka server onlajny.com.

Slavia si po změně stran nedokázala poradit se zlepšenou obranou Poruby, ligového mistra z roku 2012. "První poločas byl z naší strany dobrý. Nedokázali jsme ale nadále proměňovat šance a dostávali jsme pak laciné branky z rychlých protiútoků nebo z druhé vlny. V obranné části se nám nepovedlo eliminovat jejich střelkyně ze střední vzdálenosti," uvedl kouč Pražanek Richard Řezáč.

Druhé semifinále mezi obhájcem titulu Mostem a Olomoucí pokračuje v sobotu na severu Čech, Baník vede v sérii 1:0.

Semifinále českého play off házenkářské interligy žen - 2. zápas:
Poruba - Slavia Praha 27:24 (15:14)
Nejvíce branek: Rechtorisová 5, Adámková 5/1, Marčíková 5/2 - Kordovská 8, Keclíková a Stellnerová po 4. Stav série: 1:1.

Reklama

Související témata: