Hlavní obsah

Plzeň - Lovosice 33:25Obhájci titulu z Plzně otevřeli finále výhrou nad Lovosicemi

Plzeň

Házenkáři Plzně porazili v prvním finále play off extraligy Lovosice 33:25 a vykročili za obhajobou titulu. Domácí favorit vedl od úvodních minut, v poločase držel pětibrankový náskok a byť se mu krátce před pauzou zranil reprezentant Petr Linhart, bezpečně získal první bod. Série na tři výhry bude pokračovat v Plzni v neděli znovu od 10:15.

Foto: Pavel Lebeda/ch.cz

Házenkáři Plzně přišli v prvním finále o reprezentanta Petra Linharta (vlevo), ale i tak zvítězili.

Článek

Západočeši v domácí hale v celé sezóně prohráli jen jednou s Frýdkem-Místkem (ve čtvrtfinále) a od té doby procházejí play off bez zaváhání. Lovosice sice nabudil úspěšný obrat semifinálové série s Brnem, ale dnes nedostaly od Plzně šanci.

Vítězům Českého poháru nestačilo ani deset branek kanonýra Jiřího Motla. „Deset branek je k ničemu, když se prohraje. Plzeň šla do toho s prominutím po držce, my jsme alibisticky hledali pivota, místo abychom stříleli," řekl Motl České televizi. „V prvním poločase jsme si nechali dát lehké góly a celkově jsme měli moc technických chyb," uvedl.

Linhartovi se na konci prvního poločasu při dopadu podlomilo koleno a po přestávce už nenastoupil, i tak byl s pěti góly třetím nejlepším střelcem Plzně. Těm vévodil se sedmi trefami Michal Tonar. Stejné zranění Linhart utrpěl už v minulém týdnu s reprezentací ve Švýcarsku v kvalifikaci mistrovství Evropy.

Finále play off extraligy házenkářů - 1. zápas:
Plzeň - Lovosice 33:25 (17:12)
Nejvíce branek: Tonar 7/2, Petrovský 6, Linhart 5, M. Škvařil a Blecha po 4 - Motl 10, Landa 4, Chroustovský 3/2, Jelínek a Hes po 2. Rozhodčí: Opava, Válek. Sedmimetrové hody: 4/2 - 3/2. Vyloučení: 2:4. Diváci: 1265.

Reklama

Související témata: