Hlavní obsah

Volejbalistka Purchartová získala v Belgii stříbro

Praha

Česká reprezentantka Barbora Purchartová získala s týmem Dauphines Charleroi stříbrnou medaili v play off belgické volejbalové ligy. Po skončení základní části její tým aspiroval na první místo, ve finále ale podlehl favorizovanému Asterixu Kieldrecht.

Foto: Archiv Barbory Purchartové

Volejbalistka Barbora Purchartová (první zprava) se stříbrem z belgické ligy.

Článek

„Po vydařené sezóně je pro mě stříbro zklamáním," říká Bára Purchartová. „Finálová série byla vyrovnaná, hlavně v prvním finálovém zápase. Vedli jsme doma 2:0, ale zápas jsme nedotáhly do vítězného konce. Druhý zápas byl už víceméně v režii Kieldrechtu," dodává.

Finále se hrálo na dva vítězné zápasy, v prvním tým Dauphines prohrál 2:3, ve druhém podlehl 0:3 a definitivně skončil na druhém místě. Opakovala se tak historie z loňské sezóny, kdy Asterix Kieldrecht porazil ve finále Dauphines Charleroi 2:0 na zápasy.

Bára si po posledním zápasu přijela oddechnout domů do Prahy, už 16. května ale nastupuje na soustředění české volejbalové reprezentace v Brně.

Purchartová (22) je odchovankyní pražské Slavie. S bavorským týmem Allgäu Team Sonthofen, ve kterém v roce 2011 podepsala svou první profesionální smlouvu, dvakrát dosáhla na 3. místo v 2. bundeslize a na postup do osmifinále německého poháru. V sezóně 2013/14 přestoupila do belgické ligy v dresu VO Sodraep Farciennes, v říjnu loňského roku pak zahájila novou sezónu v týmu Dauphines ze Charleroi.

Reklama