Hlavní obsah

Brňanky porazily v semifinále Světové ligy Peking

SAMARA

Basketbalistky Gambrinusu SIKA Brno pokračují ve Světové lize ve vítězném tažení a v sobotním semifinále zdolaly po velmi dobrém výkonu Peking 97:76. V nedělním finále narazí svěřenkyně Jana Bobrovského na vítěze druhého semifinálového zápasu mezi domácí Samarou a kubánským výběrem z Havany.

Článek

Brňankám příliš nevyšel vstup do zápasu. Dlouho se nemohly dostat do střelecké pohody a po čtyřech minutách prohrávaly 2:11. Díky zpřesněné obraně a rychlým protiútokům ale velmi rychle otočily vývoj, střelecky se chytly nejdříve Američanka Miltonová, k ní se přidala i Žirková a postupně také Machová s Vítečkovou. Již po deseti minutách Brno vedlo 20:19 a ve druhé čtvrtině zasadilo soupeři rozhodující úder.

Čínské hráčky hledaly marně způsob na důraznou defenzivu českých mistryň, v jejichž týmu poprvé nastoupila i druhá americká posila Nykesha Salesová z týmu finalisty WNBA Connecticutu. Odehrála šestnáct minut a zaznamenala devět bodů. "Zatím byla na jejím výkonu patrná únava z dlouhého cestování a náročného přecházejícího programu. Je ale v každém případě pro vývoj sezony dobré, že už se k týmu připojila," uvedl Bobrovský.

V poločase už vedlo Brno 46:32 a po změně stran už nedalo Číňankám naději na zvrat. Brňanky lépe doskakovaly pod oběma koši, nejlépe si vedly v doskocích Kováčová s Miltonovou, které získaly po deseti míčích.

"Měli jsme sice poněkud rozpačitý začátek, ve druhé čtvrtině jsme se ale soupeřkám vzdálili a získali rozhodující náskok. Ocenil bych zejména náš kvalitní výkon v obraně a dařilo se nám i v útočné činnosti," dodal Bobrovský.

Světová liga - semifinále
Gambrinus Brno - Peking 97:76 (20:19, 46:32, 67:48).
Nejvíce bodů: Miltonová 20, Žirková 15, Machová a Vítečková po 14, Kulichová 11 - Miao Li-ťie 25, Čang Lin 13, Sung Sien-jün a Čang Sien-ni po 9. Rozhodčí: Machlin, Černovová (oba Rus.), Heines (Austr.). Trestné hody: 18/13 - 21/15. Fauly: 18:15. Trojky: 6:7. Diváci: 600.
Skupina o 5.-8. místo
Melbourne - Jekatěrinburg 82:72, Soul - Ourinhos (Braz.) 68:64.

Reklama

Související témata: