Hlavní obsah

Basketbalisté Prostějova vyhráli první zápas o třetí místo o 30 bodů

Prostějov

Basketbalisté Prostějova vstoupili do boje o konečné třetí místo v lize suverénně a sérii s Opavou zahájili vítězstvím 94:64. Finalisty pěti předchozích ročníků střelecky táhli Kamil Švrdlík a Roman Marko, kteří se společně postarali o 45 bodů.

Foto: bkopava.cz

Time out opavského basketbalového týmu.

Článek

Trenér Prostějova Zbyněk Choleva si pochvaloval, že jeho svěřenci zvládli roli favorita. "Opava je rychlá a s tím jsme měli problémy. Hlavě ve druhém poločase se nám podařila zlepšit střelbu a doskok a to nám hodně pomohlo. V obraně to bylo slušné až na třetí čtvrtinu, kdy nám dal Blažek patnáct bodů," řekl Choleva.

Opavský kouč Petr Valeček našel ve hře svého týmu množství rezerv. "Po celý zápas jsme zaostávali na doskoku. Chyběla nám agresivita. Za celý zápas jsme házeli jen dvě šestky a to je málo. Navíc se nám nedařilo při střelbě," vypočítal nedostatky. "V menší rotaci ale problém nebyl. Jsme zvyklí hrát v osmi lidech. Spíš ve výkonu domácího Marka. Ten zápas rozhodl. Když to jeho tým potřeboval, byl neomylný," pochválil autora 22 bodů.

Druhý zápas je na programu v pátek od 15:50 v Opavě.

Utkání o 3. místo v lize basketbalistů - 1. zápas:
Prostějov - Opava 94:64 (25:18, 42:33, 63:56)
Nejvíce bodů: Švrdlík 23, Marko 22, Talley a Tomanec po 9 - Blažek 17, Gniadek 16, Cvek 8. Fauly: 11:25. Trestné hody: 24/17 - 2/2. Trojky: 9:6. Doskoky: 47:31.

Reklama