Hlavní obsah

Tým je dobře poskládaný a odvedl maximum, liboval si trenér Šetlík po druhém titulu házenkářů Plzně v řadě

Josef PešoutSport.czPrávo

Trenér Martin Šetlík dovedl podruhé v řadě házenkáře Plzně k mistrovskému titulu v extralize. A stejně jako loni prožili Západočeši vítěznou radost v lovosické hale. Před rokem tady v předposledním kole nadstavbové části urvali rozhodující vítězství a nyní slavili triumf po třetí výhře ve finálové sérii play-off, kterou ovládli poměrem 3:0 na zápasy.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Plzeňský trenér Martin Šetlík.

Článek

Do Lovosic jste přijeli s vedením 2:0 na utkání. Jaký byl třetí duel?

Napínavý do poslední chvilky. Prostě finále, jak má být. Osmapadesát minut jsme prohrávali a nakonec jsme zvítězili o gól i díky chycené sedmičce v samotné koncovce. Nevím, jak by to mohlo být dramatičtější (úsměv).

Proč jste po většinu zápasu za soupeřem zaostávali?

Lovosičtí těžili i z podpory diváků. Nic nevymýšleli, hráli jednoduše, pálili ze všech pozic. Padlo jim to tam a udržovali si náskok. Postupně jsme se snažili s tím něco udělat a závěr byl takový, jak byl. Chyběl nám zraněný Linhart, ale nějak jsme to zvládli.

Co pro vás znamená druhý titul v řadě?

Jsem rád, že loni mančaft zůstal pohromadě. Letos jsme vyhráli základní část o pět bodů a ukázalo se, jak je důležité, že tým je spolu delší dobu. Kluci nabrali další zkušenosti, které zužitkovali a mají předpoklady v tom pokračovat.

Můžete charakterizovat herní tvář a typické znaky Plzně?

Síla je v týmovém stylu, ale v kádru jsou i individuality. Třeba brankář Motlík, který chytil klíčovou sedmičku. Myslím, že družstvo je dobře poskládané. Museli jsme čelit odporu soupeřů, protože když jste dlouho první v tabulce a potom vyhráváte i v play-off, každý vás chce porazit. Ale učíme se s tím pracovat a vážím si toho, jak je družstvo koncentrované.

Házenkářská Plzeň slaví titul a v pondělí vás mohou napodobit i fotbalisté plzeňské Viktorie. Co na to říkáte?

To je dobrá připomínka. Klukům z Viktorky přejeme titul mistra a třeba to pak oslavíme společně, nevím (úsměv).

Reklama

Související témata: