Hlavní obsah

Způsob předávání medailí byl nedůstojný, tvrdí lovosický ředitel po finále extraligy

Lovosice

Házenkáři Lovosic i přes veškeré úsilí nedokázali ve finálové sérii play-off extraligy s Plzní urvat ani jedno vítězství a připadlo jim stříbro po porážce 0:3 na zápasy. Přesto je to úspěch severočeského týmu, který vstupoval do vyřazovacích bojů ze šesté příčky a po skalpech pražské Dukly ve čtvrtfinále a KP Brno v semifinále došel až do finále. A na lovosické palubovce se také odehrál závěrečný ceremoniál. „Bylo to nedůstojné vůči atmosféře, která tady panovala,“ řekl sportovní ředitel lovosického klubu Vojtěch Srba v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Plzně Milan Škvařil (vlevo) a Jakub Šindelář (vpravo), mezi nimi lovosický Pavel Chroustovský.

Článek
Fotogalerie

Jaké máte dojmy a pocity se stříbrnými medailemi na krku?

Jsem zklamaný hlavně ze závěru. Předání medailí proběhlo nedůstojným způsobem vzhledem k atmosféře při vyvrcholení finále a tudíž celé extraligy. První jsme měli být oceněni my jako druzí v soutěži a pak měl být oceněný mistr, konkrétně Plzeň. Opačný model dekorování považuji za dost nešťastný. Ceremoniál byl v režii házenkářského svazu, ale přiznám se, že neznám detailně protokol předávání. Z logiky věci usuzuji to, co jsem řekl: že první by měli dostávat stříbrnou medaili poražení a pak zlatou medaili vítězové.

A co vám ještě vadilo?

Předseda svazu a generální sekretář se asi rozhodli, že nejprve předají trofej mistrovi a nás nechají dvacet minut vykysnout. Mám pochybnosti o kvalitě stříbrných medailí. Než jsme s nimi odešli ze hřiště, tak se půlka z nich rozpadla. Kvalita produktu je na nízké úrovni.

Když ale pominete zmíněné výhrady, které jste vyslovil, můžete být zřejmě se sezónou docela spokojeni.

Určitě převažují pozitivní pohledy a hodnocení. Měli jsme přitom katastrofální vstup do soutěže a museli jsme honit účast v play-off. Až na konci kalendářního roku nás nastartovalo vítězství právě nad vedoucí Plzní k lepším výkonům. A dostali jsme se mezi nejlepší dvě družstva v republice. Jsme jedním z mála klubů, které se v posledním desetiletí drží v první čtyřce tabulky. Před několika lety byly postupně dominantní jednotlivé týmy, jako Dukla Praha, po ní Zubří, pak Jičín, posléze dvakrát Plzeň. My tak nějak proplouváme bez výkyvů a jsme usazeni ve špičce.

Chystáte změny na trenérské lavičce či v hráčském kádru?

Hlavním trenérem zůstává Vladimír Šuma a do trenérského týmu se přesune dosavadní opora a jeden z lídrů Milan Berka, který ukončil aktivní kariéru. Smlouva skončila hráči Kolomazníkovi. Počítáme s příchody Boučka a Havla, což jsou naši odchovanci, kteří se vracejí ze zahraničí.

Reklama

Související témata: