Hlavní obsah

Kladenští volejbalisté žijí jako VyVolení

KLADNO

Skoro jako hvězdy reality show si mohou připadat volejbaloví mistři republiky z Kladna. Podobně jako VyVolení se společně stali obyvateli velkého domu, kde nyní tráví nezanedbatelnou část všedních dnů. V Česku je takový projekt sportovního klubu neobvyklý. "Říkali jsme si, že by nebylo špatné, kdyby tým byl spolu i mimo samotnou herní a tréninkovou činnost," vysvětluje ředitel Milan Fortuník.

Článek

"Důležitý pro naši práci je týmový duch, proto se zrodil nápad s vilou," dodává bývalý vynikající volejbalista.  Třípatrový dům v Kladně má klub v dlouhodobém pronájmu. "Prošel celkovou rekonstrukcí. Ve sklepení máme zázemí, prádelnu, později bychom tam chtěli vybudovat saunu," plánuje Fortuník. "V patrech je šest bytů."

Kladenské vedení tím vyřešilo i každodenní dojíždění hráčů z jiných míst republiky. Ani jeden z volejbalistů totiž dosud v největším středočeském městě nebydlel. "Někteří dojíždějí z Prahy, což je odsud kousek, ale ve vile se může usadit kdokoli z hráčů i realizačního týmu. Místa je dost i pro partnerky hráčů. I před domem je dostatečně velká parkovací plocha," říká Fortuník.

Bydlení se zamlouvá i kladenskému kapitánovi Marku Pakostovi. "Většina hráčů opravdu bydlí ve vile, takže kdyby snad některá televizní společnost měla zájem nainstalovat kamery, jsme k dispozici," zavtipkoval blokař, jenž by volejbalové zkušenosti mohl rozdávat.

Aby paralela televizní vily s tou kladenskou byla ještě zřetelnější, nezůstávají ani volejbalisté pozadu za hitem předchozích týdnů - shazování vlasového porostu. Stejně jako populární VyVolený Vladko Dobrovodský se krátkým ježkem nyní chlubí nahrávač týmu Branislav Skladaný. Na rozdíl od favorita soutěžní reality show však slovenský reprezentant kadeře nepěstoval šest let. "Nic zvláštního. Chtěl jsem se vrátit do mladších let. Tenhle krátký účes jsem nosil při působení v Trenčíně," podotkla opora kladenského týmu.

Jeden jasný rozdíl mezi oběma vilami však existuje. V té televizní v Praze na Harfě bojuje každý soutěžící sám za sebe. V Kladně naopak musí držet při sobě a jako tým z vily vyrážejí do boje. Nejen v lize a domácím poháru, ale už zítra od 17 h v Nymburce i v nejprestižnější klubové soutěži, Lize mistrů.

Reklama

Související témata: