Hlavní obsah

Unikátní trofej pro basketbalové šampióny. Bartoň však nečekal, že z ní nejde pít

Nymburk

Před pěti lety byl u triumfu Barcelony v Eurolize, už v roce 2008 se španělskou Badalonou vyhrál Eurocup. Radost z českého titulu ale zažil basketbalista Luboš Bartoň až letos, když Nymburk cestu za dvanáctým triumfem završil finálovou výhrou nad Děčínem (96:59).

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Basketbalisté Nymburku se po výhře nad Děčínem 96:59 stali podvanácté za sebou českými mistry.

Článek
Fotogalerie

„Touha po titulu mě vrátila domů, chyběl mi do sbírky. Ne že bych s ním automaticky počítal, ale nevidím v lize klub, který by se mohl Nymburku v blízké době nějak přiblížit," vykládal 35letý Bartoň.

„Asi není pro ligu úplně nejlepší, když takhle vládne jeden tým, ale ten rozdíl tam prostě je a bude, vždyť tady si všichni přejít hrát první housle v Evropě," pokračoval Bartoň, kterého mrzí jen to, že mu sezónu poznamenalo vážné podzimní zranění kotníku.

„Nebyl jsem dlouho úplně fit, abych týmu víc pomohl. Když jsem se konečně dostal do rytmu, Eurocup už byl fuč a VTB ligu jsme měli špatně rozehranou," krčil rameny.

Teď se už těší na zářijové mistrovství Evropy. „Bude to moje poslední reprezentační štace," oznámil. Na klubové úrovni ale chce pokračovat. „Ještě jednu sezónu určitě dám. Jestli v Nymburce, kde asi půjdu s penězi dolů, nebo jinde, to se uvidí. Teď slavím a budoucnost neřeším," tvrdil a dodal, že nová, 22 kilogramů vážící trofej pro ligové mistry boří představy o konvenční podobě. „Je unikátní, ale nejde z ní pít. No nic, z láhve chutná šampaňské taky."

Reklama