Hlavní obsah

Konec hvězdy. Bryant zřejmě po sezóně uzavře kariéru

Los Angeles

Konec kariéry? Basketbalista Kobe Bryant pravděpodobně po této sezóně NBA uzavře svou kapitolu v profesionálním sportu. Podle generálního manažera Los Angeles Lakers Mitche Kupchaka šestatřicetiletá hvězda naznačila, že po dokončení dvacátého ročníku u týmu neprodlouží smlouvu.

Foto: Sport.cz

Basketbalista Kobe Bryant zřejmě ukončí kariéru.

Článek

„Dal najevo, že skončí," uvedl Kupchak ve čtvrtečním rozhovoru s rádiem SiriusXM NBA. Podle klubu však nejde o žádnou senzační novinku. „Mitch se ve stejném smyslu vyjadřuje několik posledních měsíců, nedošlo k žádné změně," vysvětlil mluvčí Lakers John Black pro agenturu Reuters.

Pětinásobný vítěz NBA Bryant v sezóně 2013/14 odehrál kvůli zranění achillovky a kolena jen šest duelů, tento ročník zase ukončil v lednu vinou operace ramena. „Je to poslední rok jeho smlouvy a nijak nenaznačil, že by chtěl pokračovat i v dalších letech," řekl Black.

Podle Kupchaka se zatím neplánuje žádná formální rozlučková akce. „Je to spíš na hráči, pokud chce něco takového uskutečnit. Až nadejde čas, dostane se mu uznání, jaké si zaslouží," řekl.

Reklama