Hlavní obsah

Házenkářky Mostu vyrovnaly finálovou sérii s Porubou

Most

Házenkářky Mostu deklasovaly ve druhém finále českého play off interligy Porubu 32:18 a vyrovnaly stav série na 1:1. Rozhodující zápas je na programu v neděli od 18:00, výhodu domácího prostředí budou mít opět obhájkyně titulu z Mostu.

Článek

Úřadující šampionky, které úvodní duel prohrály před týdnem až po sedmimetrových hodech, dnes hrály s Porubou vyrovnaný duel jen v úvodní polovině prvního poločasu. Do přestávky si postupně vypracovaly devítibrankový náskok, který ve druhé půli zvýraznily až na konečných 14 gólů.

"Na zápas jsme se připravovali celý týden. Poté co jsme minulý týden nevyhráli, jsme nechtěli nic podcenit," řekl trenér Černých Andělů Luboš Hudák. "Dnes jsme to ale zvládli, hráli jsme výborně v obraně. Děvčata fantasticky makala, dařilo se nám eliminovat spolupráci spojek s pivotem. Přehráli jsme dnes Porubu ve všech směrech," pochválil své hráčky.

Pražské Slavii stačily dva zápasy k zisku bronzových medailí. Po těsné výhře 28:27 v Olomouci zvítězily v domácí odvetě 30:26. "Škoda, že jsme nezvládli sérii s Porubou, ale každá získaná medaile je úspěchem," řekl asistent trenérky Slavie Richard Řezáč.

Domácí vedly v prvním i v druhém poločase až o osm gólů. "Po prvním velmi vyrovnaném utkání jsme věděli, že Olomouc umí dobře zahrát, na což jsme si dali pozor. Do utkání jsme vstoupili aktivně, dobře jsme bránili a v útoku jsme se soustředili, abychom dali branky, které by nám zajistily náskok," uvedl.

Házenkářky Veselí v přímém souboji o udržení s Pískem zakončily skupinu jistým vítězstvím 31:21 a uchovaly si interligovou příslušnost. Jihočešky by měly sestoupit, právo nahradit je si zajistil HC Plzeň.

Házenkářská interliga žen - play off:
Finále - 2. zápas:
Most - Poruba 32:18 (19:10)
Nejvíce branek: Szarková 7/1, Weisenbilderová 5, Súkenníková 4, Borovská 4/1 - Adámková 9/3, Šviráková a Kostelná po 3. Rozhodčí: Kavulič, Skružný. Sedmimetrové hody: 4/2 - 4/3. Vyloučení: 5:5. Diváci: 900. Stav série: 1:1.
O 3. místo - 2. zápas:
Slavia Praha - Olomouc 30:26 (17:12)
Nejlepší střelkyně: Rajnohová a Stellnerová po 7, Keclíková 4/3 - Dostálová 4, Kubáčková 4/1, Berová a Gebre Selassie po 3, Růžičková 3/1. Rozhodčí: Nezbeda, Zelenka. Sedmimetrové hody: 4/4 - 2/2. Vyloučení: 1:0. Diváci: 150. Konečný stav série: 2:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články