Hlavní obsah

Česko - Írán 0:3Volejbalisté byli blízko, ale set nad Íránem opět nevyhráli

Příbram

Čeští volejbaloví reprezentanti neuhráli set ani v druhém přípravném utkání s Íránem. V Příbrami stejně jako v pátek v Českých Budějovicích podlehli 0:3, i když tentokrát po mnohem vyrovnanějším průběhu a šesti nevyužitých setbolech. Pro svěřence trenéra Zdeňka Šmejkala byly zápasy s šestým týmem z loňského mistrovství světa poslední prověrkou před vstupem do Světové ligy za týden v Japonsku.

Článek

Domácí výběr začal v pozměněné sestavě lépe než v pátek, v úvodní sadě dokázal zlikvidovat íránský náskok, ale v koncovce podlehl nejtěsnějším rozdílem dvou bodů 23:25. Pak se výkonnostní mezera mezi týmy opět zvětšila, Íránci těžili zejména z účinnějšího podání a razantnějšího útoku a další set vyhráli 25:19.

Hosté mířili k dalšímu hladkému vítězství, ale český tým se v koncovce třetí sady ještě jednou zvedl a propracoval se až k šesti setbolům. Jenže žádný neproměnil a po útoku Adama Bartoše do autu prohrál 30:32.

Do Světové ligy vstoupí čeští volejbalisté příští víkend dvěma zápasy v Japonsku, jejich dalšími protivníky ve skupině jsou týmy Koreje a Francie.

Přípravné utkání volejbalistů v Příbrami:
ČR - Írán 0:3 (-23, -19, -30)
Rozhodčí: Rychlík, Krtička. Čas: 88 min. Diváci: 855.
Sestava ČR: Habr, Michálek, Holubec, Konečný, Linz, Veselý, libero Kryštof - Mach, A. Bartoš, Finger, Haník, Štokr, libero Pfeffer. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: