Hlavní obsah

Házenkářky Mostu zdolaly Porubu a mají třetí titul za sebou

Házenkářky Mostu jsou potřetí za sebou českými mistryněmi. Svěřenkyně trenéra Luboše Hudáka ve finále porazily Porubu 2:1 na zápasy, rozhodující duel doma vyhrály 27:19.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Vlevo Diana Tomašechová z Poruby, vpravo Lucia Súkenníková z Mostu.

Článek
Fotogalerie

Poruba toužila vrátit se po třech letech na trůn, doma dokázala vyhrát úvodní dramatické finále až po střelbě sedmimetrových hodů, ale v Mostu na favorizované soupeřky nestačila. V sobotu prohrála o čtrnáct a dnes o osm gólů.

"I po jasném sobotním výsledku jsme se nyní koncentrovali. Vyšly nám začátky poločasů, ale až v tom druhém jsme Porubě odskočili na výraznější rozdíl. Musím hráčkám poděkovat a hlavně pogratulovat, protože titul je jen a jen jejich zásluha. Po mém lednovém příchodu jsme se museli sladit, což se nám nakonec podařilo," řekl Hudák na svazovém webu.

Už začátek naznačil, že Most se nechce titulu za žádnou cenu vzdát. Dal úvodní čtyři branky a donutil porubskou lavičku vzít si rychlý oddechový čas, pak vedl 8:3. Jenže ostravský celek se dokázal vrátit do hry, snížil na rozdíl dvou gólů a vycítil šanci.

Poločas skončil 13:9, krátce po změně stran Poruba znovu snížila, ale mostecké házenkářky následně skórovaly sedmkrát za sebou a už čtvrt hodiny před koncem bylo za stavu 21:12 prakticky rozhodnuto.

"Po včerejší jednoznačné výhře nám bylo jasné, že Poruba se nevzdá a bude s tím chtít ještě něco udělat. Soupeř dnes zlepšil obranu, což nás trošku trápilo, ale holky zabojovaly. Zahráli jsme opět dobře v obraně a dotáhli jsme naše snažení až do mistrovského konce," řekl Hudák.

Kouč Poruby si posteskl nad vylučováním

Trenér Poruby Ján Beňadik ocenil, že po nepovedené sobotě se jeho tým 45 minut držel a bojoval o titul. "Ve druhém poločase zlomila průběh zápasu dvě vyloučení, která nemusela být. No a na ta jsme doplatili. Ale jinak ta stříbrná je pro nás vlastně zlatá. Udělali jsme v této sezoně obrovský skok. To družstvo má budoucnost a snad to velké před sebou," konstatoval.

Součástí mistrovských oslav byl i kuriózní moment, kdy maskot domácího týmu požádal o ruku Lucii Súkenníkovou a ta za bouřlivých ovací zaplněné haly souhlasila.

Titulem se s Mostem rozloučila pivotka a bývalá reprezentantka Petra Vítková, která podepsala dvouletou trenérskou smlouvu se Slavií Praha. Porubská pivotka Petra Adámková rovněž v interlize končí a odchází do německého celku Koblenz/Weibern.

"Pláču, protože jsme prohrály. Ale také proto, že to byl můj poslední zápas za Porubu. Chtěla jsem se loučit titulem, ale takové konečné umístění nikdo nečekal. Máme mladý tým a toto je cesta do budoucna," řekla Adámková.

Házenkářská interliga žen - play off:
Finále - 3. zápas:
Most - Poruba 27:19 (13:9)
Nejvíce branek: Szarková 7/1, Súkenníková 6/1, Weisenbilderová 5/1 - Šviráková a Kostelná po 5, Adámková 4/1. Rozhodčí: Hájek, Macho. Sedmimetrové hody: 5/3 - 1/1. Vyloučení: 3:6. Diváci: 1000. Konečný stav série: 2:1.
Konečné pořadí českých klubů v interlize 2014/15:
1. Baník Most
2. Sokol Poruba
3. Slavia Praha
4. Zora Olomouc
5. HC Veselí nad Moravou
6. HC Zlín
7. Sokol Písek

Reklama

Související témata: