Hlavní obsah

Cleveland - Atlanta 114:111 PPStav série 3:0Cleveland udolal Atlantu v prodloužení a je krok od finále NBA

Cleveland

Basketbalisté Clevelandu v nedělním dramatickém utkání play off NBA porazili Atlantu 114:111 po prodloužení a ve finále Východní konference vedou už 3:0 na zápasy. Hrdinou vítězného týmu nebyl nikdo jiný než LeBron James, který si připsal triple double za 37 bodů, 18 doskoků a 13 asistencí.

Foto: Tony Dejak, ČTK/AP

LeBron James (vpravo) z Clevelandu při pokusu o střelbu. Brání ho Mike Muscala z Atlanty.

Článek

James přitom prožil katastrofální vstup do utkání, když minul prvních deset střel, což se mu ještě nikdy nestalo. Nakonec ale dotáhl Cleveland k vítězství, v poslední minutě prodloužení k němu přispěl důležitou trojkou a nájezdem.

"On nás prostě nenechal prohrát," řekl o výkonu klíčového hráče Cavaliers trenér David Blatt. James se stal prvním hráčem od roku 1993, který v utkání play off nasbíral alespoň 35 bodů, 15 doskoků a 10 asistencí. Naposledy to dokázal Charles Barkley. Navíc James nastřílel ve vyřazovacích bojích už 4782 bodů a posunul se na šesté místo v historickém pořadí střelců před Karla Malonea.

Atlantě chyběl Kyle Korver, který nenastoupil kvůli zraněnému kotníku. Ve druhé čtvrtině navíc Hawks přišli o Ala Horforda, který byl vyloučen po menším konfliktu s Matthewem Dellavedovou, který mu padl pod nohy.

"Myslím, že šel schválně do mě, ale měl bych to vyřešit lépe. Neměl jsem se do toho vůbec připlést a určitě se z toho poučím pro příště," řekl Horford k situaci, kdy zřejmě lehce udeřil ležícího Australana pod sebou.

Právě Dellavedova dalším dobrým výkonem nahradil zraněného rozehrávače Kyrieho Irvinga, když si připsal 17 bodů, stejně jako J. R. Smith.

Hawks, kteří v poslední čtvrtině smazali desetibodovou ztrátu, vedl s 30 body Jeff Teague, 22 bodů přidal Paul Millsap. Hosté měli dvě velké šance na srovnání v závěru prodloužení, jenže Shelvin Mack se dvakrát zpoza trojkového oblouku netrefil.

Play off NBA - finále Východní konference, 3. zápas:
Cleveland - Atlanta 114:111 po prodl. (stav série 3:0).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články