Hlavní obsah

Houston - Golden State 128:115Stav série 1:3Harden řádil, Houston přestřílel Golden State a odvrátil vyřazení

Basketbalisté Houstonu porazili v play off NBA Golden State 128:115 a ve finále Západní konference snížili na 1:3 na zápasy. James Harden přispěl k výhře 45 body a vylepšil své střelecké maximum ve vyřazovací části. Oba týmy daly dohromady 37 trojek, což je nový rekord NBA.

Foto: Ronald Martinez, ČTK/AP

James Harden (13) z Houstonu Rockets byl v utkání NBA proti Golden State Warriors opět nezastavitelný.

Článek

Houston položil základ prvního vítězství nad nejlepším týmem základní části v této sezóně už v úvodní čtvrtině, v níž nastřílel 45 bodů. Tím Rockets vyrovnali klubový rekord z roku 1980 v počtu bodů v jedné části zápasu play off.

Domácí tak vedli v úvodu druhé čtvrtiny o 25 bodů. Hostům se navíc zranil nejužitečnější hráč sezóny Stephen Curry, který se udeřil do hlavy. V průběhu druhého poločasu se Curry na hřiště vrátil a po jeho trojce osm minut před koncem prohrávali Warriors už jen o šest bodů. Za domácí odpověděl sedmi body v řadě Harden a bylo rozhodnuto.

Harden proměnil sedm trojek z 11 pokusů a jeho střeleckou pohodu dokumentovala situace z konce druhé čtvrtiny. Pod vlastním košem zblokoval pokus Harrisona Barnese, získal míč a trefil se přes celé hřiště. Koš však nemohl být uznán, protože střela přišla těsně po konci čtvrtiny.

"Soustředíme se jen na další zápas," odpověděl Harden po utkání na otázku, zda Rockets pomýšlí na další obrat. V předchozím kole otočili sérii proti Los Angeles Clippers, i když prohrávali už 1:3. Ze stavu 0:3 ještě žádný tým v historii sérii neotočil.

V dresu Golden State dal 24 bodů Klay Thompson, o bod méně nastřílel Curry a 21 bodů si připsal Draymond Green. Warriors se trefili dvacetkrát zpoza trojkového oblouku. Domácí dali 17 trojek.

Play off NBA:
Finále Západní konference - 4. zápas:
Houston - Golden State 128:115 (stav série 1:3)

Reklama