Hlavní obsah

Volejbalisté Kladna na favorita nestačili

NYMBURK

Porážkou 1:3 s francouzským Tours vstoupili volejbalisté Kladna do Ligy mistrů. Na favorizovaného obhájce trofeje přes veškerou snahu v Nymburce nestačili a uzmutí jednoho setu bylo maximem jejich možností v utkání, které trvalo 103 minut.

Článek

"Premiéru v prestižní soutěži jsme nezvládli špatně, ale soupeř nás předčil hlavně útokem. Byl lepší i na příjmu a nedělal tolik chyb," tvrdil kladenský trenér Jan Svoboda, jehož tým přijely povzbudit i dva autobusy fanoušků. Uzdravený univerzál Rybníček už mohl hrát a také jeho zásluhou domácí v úvodní sadě udrželi krok do stavu 9:9. Zlepšené blokování francouzského celku však vedlo k nepřipraveným akcím, což se rychle odrazilo do stavu 12:17. "Vzhledem k jisté ustrašenosti našeho útoku to byl rozhodující rozdíl ve skóre prvního setu," uznal kouč.

Tours po 27 minutách hry proměnilo třetí setbol, jenže nezachytilo začátek druhého dějství. Kladno v něm bylo lepší na síti i v poli a brzy vedlo o pět bodů (10:5). Náskok čeští šampióni udrželi, když nejvíc míčů získával slovenský mladík Ogurčák a prosazoval se i Holubec. Hosté riskovali, ale také hodně kazili, hlavně Srb Boškan. "Zisk setu jsme vytěžili hlavně z dobré přihrávky a trpělivější i odvážnější hry smečařů," říkal 36letý blokař Marek Pakosta.

Srovnání stavu Tours zdravě naštvalo

Srovnání stavu na 1:1 ale Tours zdravě naštvalo, zvýraznilo agresivitu útoku, zlepšilo i příjem a stále vedlo. Kladno sice dál bojovalo, ale v průběhu třetí sady se jen přiblížilo na rozdíl jediného bodu (11:12), hosté těžili z úderného podání i nápaditější hry. "Pokazili jsme několikrát servis, ztratili přesnost hry a nechali si vnutit styl soupeře," prohlásil Jakub Rybníček. Za půlhodinku nahrávač reprezentace De Kergret ulívkou zužitkoval setbol.

Domácí se před šesti stovkami diváků nevzdávali, jenže soupeř je precizní hrou nutil k chybám. "Jejich potrestání přineslo Tours rychlé vedení i ve čtvrtém setu, hodně práce při budování náskoku odvedl výborný Bulhar Nikolov," uznal Svoboda. Přes obranu francouzského celku se Kladenští těžce dostávali k zakončení, naopak sami dovolili i snadný útok středem a od stavu 6:11 bezmocně dotahovali. Tours nakonec využilo druhý mečbol. "Nechali jsme je až moc v klidu. Tajně jsem doufal, že uděláme víc než set," uzavřel Pakosta.

Kladno hraje příští zápas 26. října v Moskvě.

Výsledek - skupina B:
volleyball.cz Kladno - Tours VB 1:3 (-21, 20, -21, -19)
Rozhodčí: Menghini (It.), Böhm (Rak.). Čas: 97 min. Diváci: 550.
Kladno: Skladaný, Ateljevič, Holubec, Rybníček, Ogurčák, Pakosta, libero Polanský - Marel, Fokt, Janušek.
Tours: Fajíd, Sloboda, Nikolov, Boškan, Haldane, De Kergret, libero Mijič - Guemmadí, Hardy.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články