Hlavní obsah

Basketbalisté Kunína prohráli v Poháru Challenge v Turecku

BALIKESIR (Turecko)

Basketbalisté Mlékárny Kunín prohráli ve čtvrtečním úvodním utkání skupiny F Poháru Challenge v Turecku s Banvitem 81:93. Domácí tým postupně zvyšoval náskok, po třech čtvrtinách vedl už rozdílem 17 bodů. Český vicemistr v závěru stáhl ztrátu na šest bodů, ale na zvrat mu už nezbyly síly.

Článek

Hosty zápas nezastihl v ideálním rozpoložení. Ani jednou nevedli a celý průběh utkání si komplikovali vlastní nekázní, které soupeř několikrát využil k výraznému bodovému trháku. Kunín jen likvidoval manko. Když však protivníka dostihl na rozdíl koše, úsilí týmu mařily série chyb v obraně.

I v dramatickém závěru Turci málem přišli o sedmnáctibodové vedení. Severomoravané se natahovali po obratu, ale poslední minuty nezvládli ani v útoku, kde poztráceli důležité míče po uspěchaném zakončení. "I když prohrát v Turecku dvanáctibodovým rozdílem je přijatelné, dneska se dalo zvítězit," řekl trenér Zdeněk Hummel.

Kouč prohlásil, že jeho svěřenci výrazně prohráli v doskoku. "Dopustili jsme se mnoha chyb v obraně a v závěru jsme byli i neukáznění v útoku, čímž jsme dali soupeři příležitost k rychlým protiútokům," dodal Hummel.

Třetím účastníkem skupiny F je rakouský Kapfenberg, s kterým se Novojičínští utkají ve středu 26. října doma.

Výsledek - skupina F:
Banvit BC - Mlékárna Kunín 93:81 (29:25, 53:43, 74:57)
Nejvíce bodů: Kacar 20, Türkoglu a Akin po 13, Moore a Aydin po 10 - Warrick 19, Pelikán 12, Laco, Lewandowski a Štec po 9. Rozhodčí: Castano (Fr.), Milojevik (Mak.). Fauly: 17:22. Trestné hody: 25/15 - 10/8. Trojky: 6:9. Diváci: 350.

Reklama