Hlavní obsah

Jícha s Kielem další medaili v házenkářské Lize mistrů nezískal

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Házenkář Filip Jícha s Kielem další medaili v Lize mistrů nezískal. Německý tým bez svého českého kapitána, kterého trápí zranění, prohrál v utkání o třetí místo s polským celkem Kielce 26:28. Soutěž vyhrála Barcelona a do své rekordní sbírky přidala devátý titul. Ve finále závěrečného turnaje v Kolíně nad Rýnem zvítězila 28:23 nad maďarským Veszprémem, který zdolal Kiel v sobotním semifinále.

Foto: Pavel Lebeda/ch.cz

Filip Jícha v akci.

Článek

Bývalý nejlepší házenkář světa Jícha vyhrál s Kielem Ligu mistrů v letech 2010 a 2012, loni bral stříbro. Trenér německého celku Alfred Gislason si stěžoval na výkon rozhodčích v obou zápasech.

"Je to už podivné, jak pískají na jednu a jak na druhou stranu. To byl snad vtip," uvedl islandský kouč, jehož svěřenci dnes dostali pět dvouminutových trestů, zatímco hráči soupeře dva. Na každé straně byl jeden hráč s červenou kartou. V sobotu měl Kiel šest dvouminutových trestů.

Barcelona ovládla Ligu mistrů po čtyřech letech. K jejímu finálovému vítězství přispěl šesti góly současný nejlepší házenkář světa Nikola Karabatic. Francouzský reprezentant jako první má v držení aktuálně olympijské zlato, světový i evropský titul a triumf v Lize mistrů. "Jsem tak hrdý, že to ani nedokážu popsat. Byl to úžasný rok. Za celou sezónu jsem prohrál jen jeden zápas, to je neuvěřitelné," řekl Karabatic, který prestižní soutěž vyhrál už v roce 2003 s Montpellierem a v roce 2007 s Kielem.

Final Four házenkářské Ligy mistrů v Kolíně nad Rýnem:
O 3. místo:
Kielce - Kiel 28:26 (12:12)
Finále:
Barcelona - Veszprém 28:23 (14:10).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články