Hlavní obsah

Česko - Slovensko 21:22České házenkářky prohrály se Slovenskem generálku na kvalifikaci

Luhačovice

České házenkářky podlehly v generálce před dvojzápasem play off kvalifikace mistrovství světa 2015 s Nizozemskem o gól Slovensku 21:22. Trenér Jan Bašný byl po testu spokojen především s obranou, útok prý ještě potřebuje před sobotním prvním zápasem doladit.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

"Ještě musíme docvičit akce, které jsme o víkendu rozpracovali," řekl po zápase Bašný, jenž má tým pohromadě teprve třetí den. Hráčky absolvovaly pátý trénink ve dvou dnech, což se v zápase se Slovenkami projevilo, navíc byla znát horší sehranost.

Poločas domácí hráčky v Luhačovicích prohrály o dvě branky, po zlepšeném výkonu po přestávce se sice dostaly do vedení, to ale nakonec neudržely. "Naše hra v prvním poločase byla špatná. Ve druhém poločase byla obrana lepší, holky hrály to, co jsme v obraně po nich chtěli. Musíme ale zlepšit přechod do útoku a postupný útok," řekl Bašný.

Představu o šestnáctce, která nastoupí do prvního zápasu proti Nizozemsku, už trenér má. "Není ale nikde napsáno, že šestnáctka pro druhý zápas bude stejná jako pro zápas první," dodal.

Přípravný zápas házenkářek v Luhačovicích (Zlínsko):
ČR - Slovensko 21:22 (10:13)
Sestava a branky ČR: Raníková, Müllnerová, Satrapová - Salčáková 1, Martínková 3, Luzumová 4, Selucká, Hrbková 1, Knedlíková 2, Malá 2, Jeřábková 2, Keclíková 1, Adámková 2, Štěrbová 2, Šviráková, Marečková, Matoušková, Hradilová 1, Růčková.

Reklama

Související témata: