Hlavní obsah

Házenkářka Luzumová: Byla to velká škola, musíme se poučit z chyb

Ani osm branek kapitánky Ivety Luzumové nepomohlo českým házenkářkám k příznivému výsledku v prvním zápase play off kvalifikace o postup na světový šampionát proti Nizozemsku. Hostující tým prohrál v Arnhemu 23:33 a nejlepší střelkyně utkání litovala nepovedené druhé půle. V ní reprezentantky selhaly v zakončení a ztratily nadějné poločasové vedení.

Foto: Wipf/chf.cz Alex, ČTK

Česká házenkářka Iveta Luzumová v zápase proti Nizozemsku.

Článek

"Nizozemky jsou zkušený tým, druhý poločas nás rozebraly. Byla to velká škola. Musíme se poučit z vlastních chyb. Nizozemky nehrály nic, co bychom nevěděly. Prostě jsme neproměňovaly jasné příležitosti a střílely z nepřipravených pozic," řekl Luzumová po zápase novinářům.

Její celek ještě ve 26. minutě vedl o čtyři góly, ale poté za následujících osmnáct minut skóroval jen jednou a soupeř šňůrou osmi branek rozhodl.

"Rozchytala se jejich brankářka, ale bylo to naší vinou. Druhou půli jsme nedodržovaly pokyny od trenéra, co máme hrát v útoku. Kroužily jsme kolem obrany, nevyvíjely na ně tlak a pak jsme nepřipraveně střílely," podotkla Luzumová.

O postup ještě zabojují

"Častokrát jsme měly pasivitu, takhle se prostě házená nehraje. Musely jsme to pak zrychlit a ke konci už to bylo lepší," dodala hráčka německého Thüringeru HC.

Věří, že český tým má na to, aby ještě v odvetě dvojzápas trochu zdramatizoval. "Naděje vidíme vždycky, před domácím publikem se hraje úplně jinak. Diváci nás poženou dopředu," uvedla šestadvacetiletá Luzumová.

"Viděly jsme v první půli, že se s nimi dá hrát. Podíváme se na video, uvidíme, kde staly chyby a pokusíme se je napravit. Bude to ale hodně těžké," dodala nejlepší střelkyně utkání.

Postoupí české házenkářky na mistrovství světa?
Ano
24,5 %
Ne
75,5 %
Celkem hlasovalo 237 čtenářů.

Reklama