Hlavní obsah

Házenkářům bude proti Francii chybět Jícha a další zranění

Brno

Českou reprezentaci házenkářů trápí před středečním zápasem kvalifikace mistrovství Evropy s Francií zranění. Trenérům Janu Filipovi a Danielu Kubešovi se v posledních dnech omluvilo kvůli zdravotním problémům deset hráčů včetně kapitána Filipa Jíchy.

Foto: Pavel Lebeda, chf.cz

Házenkář Filip Jícha bude české reprezentaci v kvalifikaci proti Francii chybět

Článek

Třiatřicetiletý Jícha kvůli zranění vynechal i páteční závěr německé ligy, v níž jeho Kiel získal počtvrté za sebou titul. Kvůli problémům s kolenem nenastoupí Pavel Horák, Jakub Szymanski a Petr Linhart. Zranění ramene vyřadilo Ladislava Bryknera a Tomáše Říhu, loket trápí Radima Chudobu, záda Michala Kasala, úpon svalu má zraněný brankář Martin Galia a Tomáš Řezníček dostal angínu.

Se zpožděním přicestují do Brna k přípravě hráči z druhé německé ligy Tomáš Mrkva, Ondřej Zdráhala a Roman Bečvář, které ještě v neděli odpoledne čekají klubové povinnosti.

"Sport už je takový. Někdy se to takhle hloupě sejde. K dispozici jsou ale nejlepší zdraví čeští házenkáři a všichni společně budeme makat na sto procent. Moc dobře víme, proti komu hrajeme," řekl manažer reprezentace Karel Nocar k utkání s olympijskými vítězi a mistry světa i Evropy.

Reklama

Související témata: