Hlavní obsah

Nymburk prohrál úvodní zápas Evropského poháru v Moskvě

MOSKVA

Basketbalisté Nymburka v úterý ztratili nadějně rozehraný premiérový zápas v Evropském poháru FIBA na palubovce Chimki Moskva. Úřadující český šampion ještě ve třetí čtvrtině vedl o osm bodů, ale v závěru náporu favorita neodolal a podlehl mu 90:101. Středočeši sehrají další zápas příští středu doma s izraelskou Naharijí.

Článek

Nymburk zaskočil čtvrtý tým loňského ročníku ruské ligy sebevědomým nástupem a celé tři čtvrtiny držel naději na vítězství, které by mělo nádech senzace. Po první čtvrtině drželi hosté, kteří Moskvanům dělali problémy hlavně agresivní obranou, čtyřbodový náskok, v poločase vedli ještě o tři body a také po obrátce drželi dlouho naději.

Hlavně díky Rančíkovi a Whitfieldovi si od soupeře drželi odstup a ve 26. minutě po Whitfieldově trojce vedli už 70:62. Domácí se pak ale mocně vzepřeli a osud utkání vzal do rukou rozehrávač Gianmarco Pozzecco, který ve druhém poločase nasázel 19 bodů.

Právě italskému reprezentantovi může Chimki děkovat za dnešní vydřené vítězství. Domácí při osmibodové ztrátě nezpanikařili a už během tří minut získali vedení na svoji stranu.

Na začátku čtvrté čtvrtiny Nymburk díky trojkám Hesse a Whitfielda držel vyrovnaný stav a ve 33. minutě Chán ještě vrátil naposledy Nymburku vedení 83:81, ale pak domácí donutili soupeře k sérii chyb a desetibodovou šňůrou odpor českých šampionů definitivně zlomili. Když neudržitelný Pozzecco další trojkou zvýšil pět minut před koncem na 91:83, Nymburk se už do hry vrátit nedokázal.

Trenér Michal Ježdík litoval hlavně chyb v závěru utkání. "Sehráli jsme velmi dobrý zápas, který pro nás mohl dopadnout i lépe, ale v závěru jsme se dopustili několika ztrát a mentálních chyb při řešení obranných činností," uvedl Ježdík pro Českou televizi.

Chimki Moskva - Nymburk 101:90 (23:27, 52:55, 75:75).
Nejvíce bodů: Torres 26, Pozzecco 23, Petrenko 15 - Whitfield 21, Rančík a Hess po 18, Nascimento 11. Rozhodčí: Beloševič (SČH), Gudas (Lit.), Čebyšev (Rus.). Trestné hody: 33/27 - 12/9. Fauly: 17:28. Trojky: 10:13. Diváci: 2500.

Reklama

Související témata: